Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδικάστηκε το ζευγάρι των Τούρκων που εντοπίστηκε με εκατοντάδες σφαίρες στη Λέσβο

Ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή επέβαλε αργά χθες, Τρίτη 19 Μαΐου, το βράδυ το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε ζευγάρι Τούρκων πολιτών που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στον 37χρονο Τούρκο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και στην 33χρονη σύζυγό του ποινή φυλάκισης 23 μηνών. Και οι δύο ποινές επιβλήθηκαν χωρίς αναστολή, ενώ το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα της υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων και αυτό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Αποτέλεσμα της απόφασης είναι σήμερα οι δύο Τούρκοι επισκέπτες στη Μυτιλήνη να οδηγούνται στις φυλακές.

Το ζευγάρι είχε συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, 17 Μαΐου, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Σε έλεγχο της ΑΑΔΕ στο Τελωνείο Μυτιλήνης βρέθηκαν στο αυτοκίνητο -ιδιοκτησίας της γυναίκας- 201 σφαίρες των εννέα χιλιοστών, οι οποίες ήταν συσκευασμένες σε τέσσερα πακέτα των 50 τεμαχίων καθώς και επιπλέον μία μεμονωμένη σφαίρα. Επίσης, βρέθηκαν θήκες και ζώνες όπλων, χωρίς τα όπλα, ενώ κατασχέθηκαν και 44 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα laptop, δύο κινητά τηλέφωνα, 2 smartwatch, καθώς και φάκελος με 16 έγγραφα. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος Μυτιλήνης.

Στην απολογία του, στο τέλος της μαραθώνιας διαδικασίας που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 20:30, ο 37χρονος υποστήριξε ότι τα φυσίγγια βρίσκονταν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου από αμέλεια. Όπως είπε, εργάζεται σε εταιρεία εμπορίας χρυσού στην Τουρκία και κατέχει νόμιμα όπλο επειδή παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας. Σημειώνεται ότι, όπως κατατέθηκε, στην Τουρκία η κατοχή σφαιρών δεν αποτελεί αδίκημα εφόσον υπάρχει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής.

Η εισαγγελέας πρότεινε ακόμα αυστηρότερες ποινές από τις επιβληθείσες. Ειδικότερα, πρότεινε ποινές φυλάκισης 3,5 ετών για τον κάθε κατηγορούμενο, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Δεν αποδέχθηκε, όμως, τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων για άγνοια των ελληνικών νόμων.

Tags
Back to top button