Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κανέλα: O σύμμαχος που χρειαζόσουν για την απώλεια των περιττών κιλών

Όλοι κατά καιρούς έχουμε ακολουθήσει αυστηρές δίαιτες για την απώλεια βάρους, όμως υπάρχουν κάποια φυσικά προϊόντα που μπορούν να σας κάνουν να χάσετε βάρος.

Μία από τις αγαπημένες μας; Η ταπεινή κανέλα, που σε περιμένει σε κάθε σούπερ μάρκετ, από το πιο μικρό μέχρι το πιο ενημερωμένο, και συχνά παραγκωνίζεται από τα πιο in μπαχαρικά της εποχής, όπως το τζίντζερ και ο κουρκουμάς.

Γνωστή για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές της ιδιότητες, η κανέλα βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και επιβραδύνει την κένωση του στομάχου. Οι τροφές οι οποίες αυξάνουν απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, όπως τα μακαρόνια και το λευκό ψωμί, αναγκάζουν το σώμα να παράγει αρκετή ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στο να πέφτουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης. Αυτή η απότομη πτώση δημιουργεί ξανά αίσθημα πείνας. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Diabetes Science and Technology το 2010, η κατανάλωση κανέλας πριν από κάθε γεύμα που μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της γλυκόζης, βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της.

Παρόμοια συμπεράσματα είχε και η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την οποία η κανέλα, χάρη στο έλαιο κινναμαλδεΰδη που περιέχει, μπορεί να προστατεύσει από την παχυσαρκία, αφού ενεργοποιεί τη μεταβολική διαδικασία που παράγει θερμότητα και καίει θερμίδες. Καθώς η έρευνα έγινε όμως σε ποντίκια, ο επικεφαλής της, Jun Wu, υποστήριξε πως θα χρειαστούν επιπλέον μελέτες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως τα οφέλη της κινναμαλδεΰδης δεν κρύβουν και μειονεκτήματα.

Ο ίδιος βέβαια δείχνει αισιόδοξος: «Η κανέλα υπήρξε μέρος της διατροφής μας για εκατοντάδες χρόνια και οι άνθρωποι την απολαμβάνουν. Οπότε, αν μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της παχυσαρκίας, τότε μπορεί να προσφέρει μια νέα προσέγγιση για την υγεία του μεταβολισμού και να διευκολύνει τους ασθενείς».



Tags
Back to top button