Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Σχέδιο νόμου από γερουσιαστές για κυρώσεις στην Ρωσία

Κορυφαίοι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ παρουσίασαν σήμερα ένα νέα σχέδιο επιβολής κυρώσεων.

Στοχεύει να τιμωρήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και να παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, στην περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας» (Defending Ukraine Sovereignty Act) προβλέπει κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, υψηλόβαθμων στρατιωτικών και πολλών οντοτήτων του ρωσικού τραπεζικού τομέα στην περίπτωση «εισβολής» ή «κλιμάκωσης των εχθροπραξιών».

Προβλέπει, επίσης, το ποσό ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπίσει μια ρωσική εισβολή, ένα ποσό υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο που η κυβέρνηση Μπάιντεν παρείχε στο Κίεβο τον περασμένο χρόνο.

«Αυτός ο νόμος δείχνει ξεκάθαρα ότι η αμερικανική Γερουσία δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στην απειλή μιας νέας εισβολής στην Ουκρανία από το Κρεμλίνο», επισήμανε ο Μπομπ Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, σε ένα δελτίο τύπου.

Το κείμενο ενθαρρύνει επίσης, τις ΗΠΑ να «εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα και κατάλληλα μέτρα» για να διασφαλιστεί ότι ο αγωγός Nord Stream 2, που χαρακτηρίζεται ως «εργαλείο κακόβουλης επιρροής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δεν θα γίνει λειτουργικός.

Στήριξη από 25 Δημοκρατικούς γερουσιαστές
Το νομοσχέδιο στηρίζουν ήδη 25 Δημοκρατικοί γερουσιαστές, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής τους Τσακ Σούμερ και ο Λευκός Οίκος.

Ο νόμος «θα είναι ένα σκληρό πλήγμα για τη ρωσική οικονομία», υπογράμμισε η εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο Έμιλι Χορν.

Tags
Back to top button