Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

H συμμαχία ΗΑΕ-Κύπρου ανησυχεί την Άγκυρα - Τι σχεδιάζει η Τουρκία στη μεγαλόνησο

Το διακύβευμα της συνάντησης του Κύπριου υπουργού άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και του Μωάμεθ μπιν Ζαΐντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχάν, Πρίγκιπα του Εμιράτου και αναπληρωτή διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων στα  ΗΑΕ,  είναι το πρόγραμμα κοινών δράσεων των στρατιωτικών δυνάμεων των δυο χωρών που θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, αναφέρει το .

Κοινές ασκήσεις, αμυντική συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών, και επίσκεψη δυνάμεων για εκπαίδευση σε Κύπρο και ΗΠΑ, είναι μέσα στο μενού αυτού του οδικού χάρτη που θα συν-αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών δεσμών μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το κυπριακό ΥΠΑΜ, Πετρίδης και Πρίγκιπας των ΗΑΕ συναντήθηκαν στο Αμπού Ντάμπι στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πετρίδη στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ για να παρακολουθήσουν την έκθεση IDEX 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΥΠΑΜ των ΗΑΕ, Mohammed Bin Ahmed Al Bowardi.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο Πετρίδης είχε επίσης επαφές με τους ομολόγους του στα ΗΑΕ, την Ελλάδα, τη Σερβία, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Εθνικής Φρουράς, αντιστρατήγου Δ. Ζερβάκη, ο Πετρίδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νέα οπλικά συστήματα από εκπροσώπους προηγμένων χωρών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Αμπού Ντάμπι, ο Πετρίδης συναντήθηκε από τον ομόλογό του στα ΗΑΕ, στον οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας και κοινές ασκήσεις και προγράμματα κατάρτισης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Οι δύο Υπουργοί, όπως σημειώνει το υπουργείο άμυνας της Κύπρου, εξέφρασαν τη βούλησή τους να ενισχύσουν και να αναβαθμίσουν τη συνεργασία και τις δυνατότητες που αναδύονται στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Αραβικό Κόλπο με στόχο την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η  κοινή πεποίθηση των δυο πλευρών εκφράστηκε έντονα στις συναντήσεις, ενώ  η συνεργασία ΗΑΕ-Κύπρου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η αμυντική συμφωνία της Κύπρου με τα ΗΑΕ ανοίγει τον δρόμο και για συνεργασίες με άλλες χώρες του Κόλπου, όπως την Σ.Αραβία, ανοίγοντας ταυτόχρονα την “πόρτα” του Περσικού Κόλπου.

Η ίδια συνεργασία της Λευκωσίας με τις χώρες στην περιοχή θα φέρει και άλλου είδους συμφωνίες, ειδικά στον οικονομικό τομέα , διευρύνοντας τις δυνατότητες της Κύπρου και διπλωματικά, ειδικά ενόψει των τουρκικών προκλήσεων. Θα δώσει επίσης την δυνατότητα στήριξης των κυπριακών θέσεων στο Αραβικό σύνδεσμο κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό για το κυπριακό το οποίο ευρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Tags
Back to top button