Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η παχυσαρκία μπορεί να «κόβει χρόνια» από τη ζωή μας αλλά προστατεύει από σοβαρές λοιμώξεις!

Μπορεί η παχυσαρκία να έχει αποδειχθεί, πως «κόβει χρόνια» από τη ζωή ενός ανθρώπου, ωστόσο οι παχύσαρκοι ασθενείς που νοσηλεύονται με λοιμώξεις, όπως η πνευμονία και η σηψαιμία έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης σε σχέση με τα άτομα φυσιολογικού βάρους.

Το «παράδοξο της παχυσαρκίας» - όπως ονομάζεται αυτό το φαινόμενο - αποτελεί το αντικείμενο μια νέας έρευνας, τα πορίσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Βιέννη. Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 18.000 ασθενών που νοσηλεύτηκαν με σοβαρές λοιμώξεις σε κλινικές της Δανίας. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα εκείνα που ήταν υπέρβαρα είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να υποκύψουν στην ασθένεια, ενώ τα παχύσαρκα άτομα ήταν σε ακόμα... καλύτερη θέση με 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν συγκριτικά με τα «κανονικά» ή αδύνατα άτομα.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και μια δεύτερη μελέτη, που εξέταζε τις περιπτώσεις 1,7 εκατομμυρίου ασθενών που εισήχθησαν με πνευμονία και σηψαιμία σε νοσοκομεία των ΗΠΑ τη διετία 2013-2014. Όσον αφορά στην πνευμονία, τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα είχαν σαφώς το πλεονέκτημα, με 23% και 29% καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αντίστοιχα. Και στη σηψαιμία όμως τα ευρήματα ήταν ανάλογα, με τους υπέρβαρους ασθενείς να έχουν 23% λιγότερες πιθανότητες να υποκύψουν, και τους παχύσαρκους 22%, πάντα σε σύγκριση με τα άτομα φυσιολογικού βάρους.

Tags
Back to top button