Οι θεωρίες συνωμοσίας για την δολοφονία του Κένεντι ειναι πολλές. Μια απο αυτες ειναι και η θεωρία της Μαγικής Σφαίρας. Ουσιαστικά οι συνομωσιολόγοι προσπαθούν να αποδείξουν οτι οι πυροβολισμοί δεν ηταν τρείς αλλα περισσότεροι αν δεν ηταν περισσότεροι τότε η μια σφαίρα ηταν «μαγική». Αυτη ειναι η λεγόμενη θεωρία «της μίας και μοναδικής σφαίρας».
Mεταξύ μας οι συνομωσιολόγοι έχουν δίκιο.Αυτή η μαγική σφαίρα δεν υπάρχει. Και οι δολοφόνοι ήταν περισσότεροι. Είναι αδύναντον να τον σκότωσε ο Οσγουολντ.
Δηλαδη, όπως διατύπωσε ο εισαγγελέας και μέλος της επιτροπής Γουόρεν, Αρλεν Σπέκτερ, οτι «μια και μοναδική σφαίρα» κατάφερε, κατά «μαγικό» τρόπο, να προκαλέσει επτά τραύματα στο σώμα του Κένεντι τραυματίζοντας και τον κυβερνήτη Τζον Κόνολι που καθόταν μπροστά στο αυτοκίνητο. που διατύπωσε ο εισαγγελέας και μέλος της επιτροπής Γουόρεν, Αρλεν Σπέκτερ
Εαν λοιπόν ήταν «μια και μοναδική σφαίρα» τότε αυτη η σφαίρα που “έφυγε” απο τον έκτο όροφο απο το Αποθετήριο σχολικών βιβλίων του Τέξας πέρασε μέσα από το λαιμό του Προέδρου Κένεντι, το στήθος του Κυβερνήτη Connally και τον καρπό του και εν τέλη ενσωματώθηκε στο μηρό του.
Αν όντως έγινε αυτο τότε αυτο σημαινει οτι η σφαίρα πέρασε απο 15 στρώματα ρουχισμού, 7 στρώματα δέρματος, και περίπου 15 ίντσες του ιστού, χτύπησε τον κόμπο μιας γραβάτας, αφαίρεσε 4 ίντσες πλευρών και έσπασε κάποια οστά.
Η σφαίρα βρέθηκε τελικά σε ένα φορείο στο διάδρομο του Νοσοκομείου Memorial Hospital Parkland, στο Ντάλας, μετά τη δολοφονία. Η Επιτροπή Γουόρεν διαπίστωσε ότι αυτό το φορείο ήταν εκείνο του Κυβερνήτη Connally. Με αποτέλεσμα η σφαίρα να γίνει βασικό έκθεμα της Επιτροπής, με τον αριθμό CE 399.
Η Επιτροπή Γούρεν κατέληξε στο συμπέρασμα οτι “μια μόνο σφαίρα προκάλεσε τις πληγές του Προέδρου και του Κυβερνήτη”. Αναγνώρισε ωστόσο ότι υπήρχε μια «διαφορά απόψεων» μεταξύ των μελών της Επιτροπής «ως προς αυτή την πιθανότητα», αλλά δήλωσε ότι η θεωρία τδεν ήταν απαραίτητη για τα συμπεράσματά και ότι όλα τα μέλη δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι όλοι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τον έκτο όροφο του Αποθετηρίου.
Οι περισσότεροι που ειναι είτε υπέρ είτε κατά θεωριών συνομωσίας θεωρουν οτι το συγκεκριμένο συμπέρασμα ειναι απαραίτητο για το συμπέρασμα της Επιτροπής ότι ο Oswald έδρασε μόνος του.
Ο λόγος για αυτό είναι και το χρονοδιάγραμμα: αν, όπως διαπίστωσε η Επιτροπή Γουόρεν, ο Πρόεδρος Κένεντι τραυματίστηκε κάποια στιγμή μεταξύ του καρές 210 και 225 της ταινίας του Zapruder (ο μόνος που μαγνητοσκόπησε ολη την πορεία και την στιγμή της δολοφονίας του Κένεντι, μεχρι και την τετλευταία ανατριχιαστική λεπτομέρεια) και ο Κυβερνήτης Connally τραυματίστηκε στην πλάτη / στήθος στο καρέ 240, τότε δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μεταξύ τον τραυματισμό των δύο ανδρών για να εχει πυροβολήσει ο Oswald δυο φορές απο το τουφέκι του.
Οι σκοπευτές της FBI , κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το «ελάχιστο χρονικό διάστημα για δύο διαδοχικές εύστοχες βολές με το συγκεκριμένο τουφέκι είναι περίπου 2.25 δευτερόλεπτα”.
Το 1979, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Εξεταστικής επιτροπής για δολοφονίες δήλωσε ότι συμφωνούσε με τη θεωρία της «μιας και μοναδικής σφαίρας», αλλά οχι στο χρονικό πλαίσιο. Η θεωρία της μιας και μοναδικής σφαίρας υπερασπίστηκε αποφασιστικά από εκείνους που πιστεύουν ότι το πόρισμα της Επιτροπής Γουόρεν ήταν σωστό ωστόσο έχει επικριθεί δριμύτατα από εκείνους που διαφωνούν …