Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η Αυστραλία δεν σχεδιάζει να εντάξει το εμβόλιο της Johnson&Johnson στην εμβολιαστική της εκστρατεία

Η Αυστραλία δεν θα εντάξει το εμβόλιο μιας δόσης κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson (J&J) στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της.

Οι δόσεις εμβολίου της J&J και της AstraZeneca κατά της COVID-19 χρησιμοποιούν έναν αδενοϊό, έναν από τους ιούς του κοινού κρυολογήματος, για την εισαγωγή πρωτεϊνών του κορωνοϊού στα κύτταρα του σώματος και την πρόκληση μιας αντίδρασης ανοσίας.

Ωστόσο και τα δύο εμβόλια επανεξετάζονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) μετά τον εντοπισμό σπάνιων περιπτώσεων σχηματισμού θρόμβων στο αίμα μερικών ενηλίκων που εμβολιάστηκαν.

Ο ΕΜΑ τονίζει ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

«Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αγοράσει κάποια άλλα εμβόλια αδενοϊών κατά την τρέχουσα περίοδο», δήλωσε στο Reuters, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η Αυστραλία την Κυριακή εγκατέλειψε το στόχο της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού των περίπου 26 εκατομμυρίων κατοίκων της μέχρι το τέλος της χρονιάς, μετά τη σύσταση να μην χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στον πληθυσμό ηλικίας κάτω των 50 ετών, εκτροχιάζοντας το σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμού.

Η αλλαγή της πολιτικής εμβολιασμού ώθησε τις αρχές την προηγούμενη εβδομάδα να διπλασιάσουν μία προγενέστερη παραγγελία του εμβολίου της Pfizer στα 40 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η εκστρατεία εμβολιασμού της Αυστραλίας είχε ουσιαστικά στηριχτεί στο εμβόλιο της AstraZeneca, με σχέδια για εγχώρια παραγωγή 50 εκατομμυρίων δόσεων.

Η Αυστραλία κατέγραψε μηδενικές ή μονοψήφιες περιπτώσεις μόλυνσης από την COVID-19 τις περισσότερες ημέρες της φετινής χρονιάς, με αποτέλεσμα οι αρχές να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, ενώ η οικονομία της χώρας εισήλθε σε τροχιά ταχείας ανάκαμψης.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις στη διάθεση των εμβολίων δεν θα πρέπει «να εκτροχιάσουν τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης μας».

«Με την επιτυχή καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας, τόσο η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων είναι τώρα σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό πριν από την πανδημία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Φράιντενμπεργκ.

Η Αυστραλία άρχισε τους εμβολιασμούς πολύ αργότερα από άλλες χώρες, εξαιτίας των μικρών αριθμών περιστατικών μόλυνσης, αναφέροντας λίγο περισσότερες από 29.400 μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας.

Η χώρα ανέφερε σήμερα τον πρώτο θάνατο για φέτος: ένας άντρας 80 ετών πέθανε, αφού είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό στο εξωτερικό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 910.

Tags
Back to top button