Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Γιατί πράσινο τσάι και ένα μήλο την ημέρα…. τον γιατρό τον κάνουν πέρα

Ερευνητές ανακάλυψαν νέα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που ορισμένα συστατικά βοηθούν στην προστασία της υγείας μας. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη ότι το θαυματουργό πράσινο τσάι και τα μήλα –αυτά που κάνουν… τον γιατρό πέρα– πρωταγωνιστούν για μια ακόμη φορά.


Νέα έρευνα του αμερικανικού Institute of Food Research έρχεται να επιβεβαιώσει γιατί ορισμένες ενώσεις που βρίσκονται σε φυσική μορφή σε συγκεκριμένες τροφές έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία μας βοηθώντας στην πρόληψη χρονίων παθήσεων. Οι επιστήμονες τώρα ανακάλυψαν έναν μηχανισμό με τον οποίο οι πολυφαινόλες στο πράσινο τσάι και τα μήλα επηρεάζουν ένα συγκεκριμένο μόριο, εξηγώντας έτσι πώς τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες έχουν την αξιοθαύμαστη ιδιότητα να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος.

Διατροφικές μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι συνηθίζουν να τρώνε μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο χρονίων νοσημάτων, κι αυτό χάρη στις πολυφαινόλες. Η πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι ενώσεις αυτές στο πράσινο τσάι και τα μήλα μπλοκάρουν ένα μόριο που καλείται VEGF το οποίο ευθύνεται σύμφωνα με τους ειδικούς για την έναρξη της αθηροσκλήρωσης. Επίσης αποτελεί στόχο για ορισμένα αντικαρκινικά φάρμακα καθώς βρίσκεται πίσω από την αγγειογένεση, μια διαδικασία σημαντική τόσο για την πρόοδο του καρκίνου όσο και για την ανάπτυξη αθηροσκληρωτικών πλακών που συνδέονται με καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Σε δοκιμές που έκαναν με κύτταρα από ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία, οι ερευνητές βρήκαν ότι χαμηλές συγκεντρώσεις της επιγαλλοκατεχίνης EGCG (Epigallocatechin gallate) μιας πολυφαινόλης της οικογενείας των κατεχινών του πράσινου τσαγιού και η προκυανιδίνη στα μήλα εμποδίζουν μια βασική λειτουργία σηματοδότησης του VEGF, παρεμβαίνοντας και μάλιστα… ευθέως. Επίσης, οι πολυφαινόλες ενεργοποιούν ένα άλλο ένζυμο το οποίο παράγει οξείδιο του αζώτου στο αίμα το οποίο βοηθά την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο βλαβών.

ΠΗΓΗ:IATROPEDIA


Tags
Back to top button