Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φρίκη στη Γάζα: Η στιγμή που τραυματισμένο παιδί δέχεται δεύτερη συνεχόμενη επίθεση και πεθαίνει (βίντεο)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέο αιγυπτιακό σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - «Κλειδί» η νέα ηγεσία της Χαμάς

«Είναι ένα μικρό παιδί. Χτυπήθηκε, πόσο τραγικό Θεέ μου. Έχει γίνει κομμάτια»... Σε αυτά τα λόγια οδύνης, αναταραχής και πανικού αποτυπώνεται η φρίκη του πολέμου στη Γάζα. Νεαρή δημοσιογράφος, 21 ετών, περιγράφει τα όσα εφιαλτικά διαδραματίζονται τη στιγμή επιδρομών και εκρήξεων. 


Όπως καταγράφεται στο βίντεο της γυναίκας, το οποίο αναπαράγει η Washington Post, ακούγονται εκρήξεις και μάλιστα ο πατέρας της 21χρονης κινδυνεύει να πέσει θύμα της επίθεσης καθώς στέκεται κοντά στο τζάμι κτιρίου εν μέσω επιδρομών. 

Το σπίτι όπου διέμενε η δημοσιογράφος Wafaa Thaher έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και πλέον με την οικογένειά της έχει αναγκαστεί να μένει αλλού. 


Η 21χρονη βιώνοντας το δράμα του πολέμου επιχειρεί να μεταδώσει στον κόσμο τον εφιάλτη που ζει, κάθε λεπτό που περνά, μέσα από ένα βίντεο που, αν μη τι άλλο, προκαλεί φρίκη και κατακραυγή δεδομένου ότι δείχνει ένα μικρό αγόρι να χάνει τη ζωή του. 

Λίγο προτού χάσει τη ζωή του το παιδί, στην περιοχή της κεντρικής Γάζας, κουνάει με αγωνία τα χέρια του και φωνάζει απεγνωσμένα για βοήθεια προτού καταρρεύσει και πέσει προς τα πίσω. 

«Είναι ένα παιδί» φωνάζει με τρεμάμενη φωνή η Thaher για να προσθέσει στη συνέχεια: «Σε κομμάτια. Γιατί τον χτύπησαν;». 

Γύρω από το παιδί συγκεντρώνονται δεκάδες άντρες. Βλέποντας τι έχει συμβεί στο σώμα του παιδιού, πιάνουν το κεφάλι τους και σηκώνουν τα χέρια ψηλά για βοήθεια. 

Ένας άνδρας σκύβει πάνω στο παιδί, κάνοντας χειρονομίες για βοήθεια, και στη συνέχεια γονατίζει δίπλα του μαζί με έναν άλλο άνδρα.

Έχουν περάσει 48 δευτερόλεπτα αφότου η Thaher έχει αρχίσει να τραβάει βίντεο κι ένας θόρυβος μαρτυρά την έναρξη δεύτερης αεροπορικής επιδρομής. 

Τη στιγμή της έκρηξης, οι δύο άνδρες φαίνονται να προσπαθούν να σηκώσουν το σώμα του αγοριού, ενώ άλλοι αρχίζουν να τρέχουν μακριά. Η Thaher ουρλιάζει και φωνάζει στον πατέρα της να φύγει από το παράθυρο...

 

Tags
Back to top button