Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Φάε μακαρόνια ξαναζεσταμένα τρεις φορές και αδυνάτησε!

Μπορεί τίποτα να μην είναι πιο λαχταριστό από μια αχνιστή μακαρονάδα, όμως, ήξερες ότι τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια είναι πιο υγεινά και λιγότερο παχυντικά από τα φρεσκομαγειρεμένα;

Και το εξηγούμε αμέσως. Όπως και με άλλα τρόφιμα (ρύζι, λευκό αλεύρι, ζυμαρικά, πατάτες), οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα μακαρόνια μεταβολίζονται και εκτοξεύουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Όμως, όταν τα μακαρόνια παγώσουν, αλλάζει η χημική τους δομή σε κάτι που αποκαλείται «ανθεκτικό άμυλο» (resistant starch). Αυτό γίνεται γιατί το άμυλο, όταν παγώσει, αντιστέκεται στα ένζυμα του οργανισμού μας που το διαλύουν και έτσι η γλυκόζη που απελευθερώνει (που επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας) είναι πολύ πιο ελεγχόμενη.

Μάλιστα, τα κρύα και ξαναζεσταμένα μακαρόνια το σώμα μας τα αντιμετωπίζει περισσότερο σαν φυτικές ίνες και λιγότερο σαν υδατάνθρακες. Επιπλέον, τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια είναι καλύτερα από τα απλά κρύα μακαρόνια και αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα μας κατά 50% λιγότερο σε σχέση με ένα φρεσκομαγειρεμένο πιάτο μακαρόνια!

Tags
Back to top button