Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Το αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του λεμφικού συστήματος

Η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με την εκδήλωση αρκετών μορφών καρκίνου, όπως του ήπατος, του οισοφάγου, του μαστού κλπ. Σύμφωνα ωστόσο με ανάλυση εννέα ερευνών στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 15.100 άτομα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Ιταλία, τα άτομα που έπιναν αλκοόλ είχαν περίπου 27% λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του λεμφικού συστήματος.

Η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ με επικεφαλής την Δρ Λιντσέι Μόρτον μελέτησε 6.500 ασθενείς με μη-Hodgkin λέμφωμα και 8.600 υγιή άτομα και διαπίστωσε ότι το οικογενειακό ιστορικό μη-Hodgkin λεμφώματος, η ηλικία, το φύλο και το ιστορικό καπνίσματος δεν άλλαζαν την επίδραση του αλκοόλ στην ασθένεια.

Επίσης το αλκοόλ είχε μεγάλη επίδραση στον λέμφωμα Burkitt, με τον κίνδυνο να μειώνεται στο μισό για του πότες, συγκριτικά με εκείνους που δεν έπιναν.

Από παλαιότερες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στα σταφύλια μειώνουν τον κίνδυνο μη-Hodgkin λεμφώματος ειδικά σε όσους πίνουν κόκκινο κρασί. Από την παρούσα μελέτη πάντως, δεν διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ λευκού και κόκκινου κρασιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μη-Hodgkin λέμφωμα περιλαμβάνει καρκίνους των λεμφαδένων, του σπλήνα και άλλων οργάνων του λεμφικού συστήματος. Υπάρχουν 20 διαφορετικοί τύποι μη-Hodgkin λεμφώματος, οι οποίοι προσβάλλουν συνήθως άτομα άνω των 50 ετών, μεταμοσχευμένους ασθενείς και άτομα σε ανοσοκαταστολή.

Tags
Back to top button