Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Επικίνδυνο το αβοκάντο για την υγεία - «Σταματήστε να το τρώτε τώρα» λένε επιστήμονες

«Σταματήστε να τρώτε αβοκάντο τώρα», προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Η τροφή, η οποία καταναλώνεται είτε μόνη της είτε σε σαλάτα, σούπα, πίτσα ακόμη και σάντουιτς, ενδέχεται να οδηγήσει μέχρι και στο θάνατο.

Το αβοκάντο εμπεριέχει ωφέλιμα λίπη,όπως λιπαρά οξέα ωμέγα 3, βιταμίνες Κ και Β5, καθώς και φυτικές ίνες. Όπως και άλλα φρούτα, ορισμένα ψάρια και ξηροί καρποί, έτσι και το αβοκάντο βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης στον οργανισμό.

Αυτή η «καλή» χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL-C) συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης των καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο,έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έδειξε ότι,ορισμένοι άνθρωποι είναι φορείς μίας γενετικής μετάλλαξης.Αυτό σημαίνει ότι έχουν υψηλά επίπεδα HDL-C γεγονός που τους καθιστά ευεπίφορους στην εκδήλωση στεφανιαίας νόσους.

Τα άτομα με την σπάνια μετάλλαξη στο γονίδιο SCARB1- ονομάζεται παραλλαγή P376L- βρέθηκαν να έχουν ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα της καλής χοληστερόλης λιποπρωτεινών υψηλής πυκνότητας «HDL-C» με 80% αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου.

Όπως δηλώνει ο καθηγητής Άνταμ Μπάτεργουορθ,ένας από τους συντάκτες της μελέτης: «Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει στην παρασκευή νέων φαρμάκων που βελτιώνουν την επεξεργασία της HDL-C για την πρόληψη θανατηφόρων καρδιακών προσβολών». 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent,η μετάλλαξη στο γονίδιο SCARB1 εκτιμάται ότι επηρεάζει έναν στους 1.700 ανθρώπους.

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο καθηγητής Μπάτεργουορθ υποστήριξε ότι: «αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που δείχνουν ότι ορισμένοι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης διατρέχουν στην πραγματικότητα υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων».

Tags
Back to top button