Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ελπίδες από το εισπνεόμενο ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού

Στα νοσοκομεία Αττικόν και Σωτηρία ξεκινούν σε λίγες μέρες οι κλινικές δοκιμές του καινοτόμου ισραηλινού φαρμάκου κατά του κοροναϊού.

Ο πρωτοπόρος για τις αντικαρκινικές του θεραπείες και υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ μίλησε στην ΕΡΤ.

“Μέχρι στιγμής δώσαμε το φάρμακο σε 35 ασθενείς στο Ισραήλ και σε άλλους στο κέντρο μου εκτός πρωτοκόλλου και σε όλες τις περιπτώσεις το φάρμακο ήταν ασφαλές και μας δίνει ελπίδες ότι είναι αποτελεσματικό” τόνισε ο κ. Αρμπέρ.

Επικοινωνία Τσιόδρα - Αρμπέρ για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού

Πώς δρα το φάρμακο

Το EXO-CD24 είναι εισπνεόμενο. Στη χωρά μας θα χορηγηθεί σε νοσηλευόμενους ασθενείς, με ενδιάμεσης βαρύτητας λοίμωξη Covid-19. Το φάρμακο δρα απευθείας στους πνεύμονες, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, και καταπολεμά τη λεγόμενη “καταιγίδα κυτταροκινών”, που θεωρείται υπεύθυνη για τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσιάζουν πολλοί ασθενείς με Covid-19 και καταλήγουν να χάσουν τη ζωή τους.

“Δίνοντας το εισπνεόμενο πάει το φάρμακο κατευθείαν στην ‘καταιγίδα’ μέσα μας για να μειώσει και να εμποδίσει την ‘καταιγίδα κυτταροκινών’ και να οδηγήσει στην υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος” τόνισε ο κ. Αρμπέρ

Πρόσθεσε ότι: “Πρέπει να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα της. Πιστεύω ότι οι εμβολιασμοί είναι σημαντικοί. Έρχομαι από το Ισραήλ που έχει επιτύχει σε αυτούς, την ίδια στιγμή όμως χρειαζόμαστε το φάρμακο για την περίπτωση που ο εμβολιασμός δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικός λόγω των νέων μεταλλάξεων”.

Η συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ είχε συζητηθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη- Νετανιάχου τον Φεβρουάριο στην Ιερουσαλήμ και τώρα παίρνει σάρκα και οστά

“Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργαζόμαστε. Ας ελπίσουμε πως θα αποδείξουμε στη ‘Φάση 2’ της κλινικής δοκιμής ότι η μέθοδος αυτή κάνει θαύματα” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χορήγηση του φαρμάκου Olumiant εναντίον του κορονοϊού εξετάζει ο ΕΜΑ

Ενθουσιασμένος ο Τσιόδρας

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως “πρόκειται για μια νέα μελέτη στην οποία συμμετέχουμε με ενθουσιασμό. Η μελέτη αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες”.

Το πρωτόκολλο των κλινικών δοκίμων συζητήθηκε στα γραφεία του ΕΟΦ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού, Δημήτρης Φιλίππου, ανέφερε ότι: “Αυτό δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδο ιατρικής και το υψηλό επίπεδο των επιστημόνων και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα”.

Μόνο στη χώρα μας θα γίνει η δοκιμή 2 του φαρμάκου, θα εξεταστεί η δοσολογία η αποτελεσματικότητα του και η ασφάλεια του. Αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά θα ακολουθήσει η τρίτη και σημαντικότερη φάση των κλινικών δοκίμων στην οποία θα μετέχουν και άλλες χώρες.

 

Tags
Back to top button