Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: «Η αναπτυξιακή στρατηγική της Κυβέρνησης εστιάζει στην συνολική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου»

«Η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης εστιάζει στη συνολική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, μιλάμε για ένα μοντέλο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο, ανάπτυξη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη» τόνισε σήμερα αργά το απόγευμα από τη Λάρισα στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτό το μοντέλο προσπαθούμε, συνέχισε, να το υπηρετήσουμε μέσα από το υπουργείο Εργασίας με τρεις άξονες:

«Παρέμβαση για τη μείωση της ανεργίας, ενεργητικές παρεμβάσεις για την τόνωση της εργασίας, παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, για να έχουμε ποιοτικές εργασιακές θέσεις -ένα δύσκολο έργο-, και ο τρίτος άξονας είναι να θέσουμε τα θεμέλια για το κοινωνικό κράτος. Εδώ έρχεται το κομμάτι το σημαντικό της πρόνοιας», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «το μέχρι τώρα μοντέλο παρήγαγε πλούτο αλλά δεν διαχεόταν στην κοινωνία, αντιθέτως υπήρχε διαρκής συμπίεση του κόσμου της εργασίας».

Ακόμη αναφέρθηκε σε τρία προγράμματα ενίσχυσης των εργαζομένων που εκπονεί το υπουργείο για το αμέσως χρονικό διάστημα. Το πρώτο πρόγραμμα, είπε, είναι για να μετατραπεί το μπλοκάκι σε μισθωτό, που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες να υλοποιείται και θα καλύψει περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους, και είναι προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους. Πρόκειται, εξήγησε η υπουργός Εργασίας, για ένα πρόγραμμα ενίσχυσης αυτών που βρίσκονται σε φθίνοντες κλάδους, να υποστηριχθούν οικονομικά αλλά και να μπορέσουν αποκτήσουν δεξιότητες προκειμένου να προσανατολιστούν σε νέο επάγγελμα, ένα πρόγραμμα άνω των 100 εκατ. ευρώ και θα καλύψει περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους, σημείωσε επίσης η ίδια. Το τρίτο πρόγραμμα ανέφερε η υπουργός υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες, νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα ή που είναι αυτοαπασχολούμενοι και θέλουν να επεκτείνουν την οικονομική τους δραστηριότητα και ουσιαστικά επιδοτεί την πρώτη πρόσληψη.

Ειδική αναφορά η κ. Αχτσιόγλου, έκανε και για την ελληνική οικονομία λέγοντας: «Είμαστε οπωσδήποτε σε μια φάση, δυναμικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Όλοι οι δείκτες που υπάρχουν στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, τα δεδομένα δηλαδή για το 2017, μαρτυρούν αυτή τη δυναμική. Έχουμε μια σημαντική αύξηση των ξένων άμεσων επενδύσεων, έχουμε επιπλέον κάποιους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρόβλεψη κοντά στο 2%, για το 2017, περισσότερο για το 2018, σημαντική αύξηση των εξαγωγών, σημαντική αύξηση και του κλάδου της οικοδομικής δραστηριότητας που την περίοδο της κρίσης είχε γνωρίσει μεγάλη ύφεση».

Ίσως από τους σημαντικότερους δείκτες, συνέχισε, είναι ο δείκτης της ανεργίας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 21%, περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες κάτω από εκεί που ήταν η ανεργία όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, τόνισε η υπουργός σημειώνοντας ότι να είναι μία πολύ υψηλή ανεργία, για την χώρα, ωστόσο «υπάρχει μία μόνιμη σταθερή απομείωσή της, και αυτό οπωσδήποτε μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button