Το ισπανικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να είναι σοκαρισμένο και να θρηνεί την απώλεια του σέντερ φορ της Τενερίφη, Χεσούς Ντε Μιγκέλ Αλμέιδα.
Ο Ισπανός μετά από σφοδρή σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Ανδόρας, Χεσούς Οβόνο έπεσε αναίσθητος και την επόμενη μέρα έφυγε από τη ζωή.
Όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα βρίσκεται σε σοκ γι' αυτό και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για να μαζευτούν χρήματα για την οικογένεια του αδικοχαμένου Αλμέιδα.
Ξεκίνησε, λοιπόν, μια εκστρατεία crowdfunding, που οργανώθηκε από τον ποδοσφαιριστή της Χέρκουλες, Φραν Σολ, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 100.000 ευρώ χάρη στην υποστήριξη του κόσμου του ποδοσφαίρου.
Παίκτες όπως οι Μοράτα, Μπόρχα Ιγκλέσιας, Μπάρτρα, Μπαένα, Πόρο, Ρεμίρο και Αλένια έχουν κάνει δωρεές, αν και οι μεγαλύτερες συνεισφορές έχουν γίνει από τους πρόεδρους της Κάντιθ και της Θέουτα.
Ο πρόεδρος της Κάντιθ, Καρλ Κρίστιαν Σεπτιέν Στούτε, συνεισέφερε 15.000 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος της Θέουτα, Λουχάι Χαμίντο, δώρισε 3.500, σε μια πολύ γενναιόδωρη χειρονομία εκ μέρους τους.
«Όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε στη σύζυγό του, στην κόρη του, στην οικογένειά του », λέει ο Φραν Σολ.
Η LaLiga υποστηρίζει επίσης την πρωτοβουλία μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης και είναι πιθανό αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες.