Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε ποτέ κρύο φαγητό!

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι το ίδιο φαγητό μπορεί να έχει διαφορετική γεύση ανάλογα με τη θερμοκρασία στην οποία βρίσκεται.


Ακόμα και το πιο νόστιμο γιουβέτσι, παγωμένο μοιάζει σαν να μασάς πλαστελίνη με ίνες. Τόσο η θερμοκρασία του προϊόντος, όσο και η θερμοκρασία του στόματος επηρεάζει τη γεύση και την απόλαυση.

Ε λοιπόν το κρύο φαγητό εκτός από άνοστο είναι και εχθρός της σιλουέτας σας.

Πρόσφατη μελέτη (Appetite 2003), απέδειξε ότι η θερμοκρασία του φαγητού έχει τεράστια σημασία στην ποσότητα του φαγητού που τελικά θα καταναλώσουμε.

Όταν το φαγητό είναι κρύο τα λιπαρά του συστατικά και η γεύση του «παγώνουν» και δεν διαχέονται σωστά προς τους γευστικούς κάλυκες ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι έχετε απολαύσει και έχετε χορτάσει.


Έτσι τρώτε πολύ περισσότερο απ’ ότι θα τρώγατε αν το περιεχόμενο του πιάτου σας ήταν ζεστό (προσοχή ζεστό, όχι καυτό!). Το ίδιο συμβαίνει και όταν τρώτε όρθια μπροστά από το ψυγείο ή πάνω από το νεροχύτη (ο καθένας έχει το δικό του αγαπημένο σημείο) και όχι χρησιμοποιώντας πιάτο!

Tags
Back to top button