Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Δ.Αβραμόπουλος: «Προβληματική η Συμφωνία των Πρεσπών - Θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί ειδική μνεία για τη γλώσσα»

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος ισχυρίστηκε ότι στην Συμφωνία, υπήρξε ένα «μαγικό χέρι» που έσβησε σημεία τα οποία είχε θέσει ο ίδιος και κατά την άποψή του ήταν πιο σημαντικά από την ονομασία, όπως η εθνότητα και η γλώσσα. Η αποστροφή του αυτή ερμηνεύεται από πολλούς ότι αποτελούσε «καρφί» για κορυφαίο στέλεχος της Κομισιόν που παρενέβη.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, όταν η συμφωνία έφτασε στην Επιτροπή ο ίδιος αντέδρασε και σε επικοινωνία του με τον πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη του είχε υπογραμμίσει ότι «η συμφωνία ήταν προβληματική».

«Εκεί που εστίαζα εγώ δεν ήταν το όνομα, αλλά στην εθνότητα και τη γλώσσα και το έθεσα αυτό στο Κολλέγιο των Επιτρόπων» σημείωσε ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, αποκαλύπτοντας ότι με «ένα μαγικό χέρι» η παρέμβασή του στο Κολλέγιο διεγράφη από τα πρακτικά. «Ευτυχώς το θυμούνται οι επίτροποι» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Τότε ως Έλληνας πήρα δημόσια θέση, αναφερόμενος στα προβλήματα που είχε. Επαναλαμβάνω, καλώς έγινε η συμφωνία, αλλά θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί ειδική μνεία για τη γλώσσα και την εθνότητα, όπως έκαναν οι Βούλγαροι» κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Tags
Back to top button