Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος που η Coca Cola είναι πιο γευστική σε γυάλινο μπουκάλι!

Η επιστήμη δίνει την απάντηση…


Σίγουρα όσοι έχετε δοκιμάσει το αναψυκτικό σε γυάλινο μπουκάλι, θα έχετε καταλάβει διαφορά στη γεύση σε σχέση με το κουτάκι και το πλαστικό μπουκαλάκι. Γνωρίζετε όμως γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ η συνταγή της παραμένει ίδια;

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror και συγκεκριμένα η βιοχημικός και ιδρυτή της Scince by Design, Sarah Risch, αυτό συμβαίνει επειδή το υγρό αντιδρά με τα πολυμερή στη συσκευασία. Τα πολυμερή είναι τα μόρια μέσα στη συσκευασία, τα οποία τα ίδια αποτελούνται από μικρότερες μονάδες ενωμένες μαζί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην περίπτωση των δοχείων από αλουμίνιο, τα πολυμερή της συσκευασίας μπορεί να απορροφήσουν ένα μέρος της διαλυτής γεύσης από το ποτό.

«Ενώ οι εταιρείες συσκευασίες και τροφίμων εργάζονται για την πρόληψη τυχόν αλληλεπιδράσεων κάποιες περιπτώσεις μπορούν να συμβούν», εξήγησε η Risch. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Mirror, το πολυμερές «ακεταλδεΰδη», η οποία χρησιμοποιείται σε πλαστικά μπουκάλια, θα μπορούσε να επηρεάσει το ποτό μέσα στο μπουκάλι, αλλάζοντας διακριτικά τη γεύση του.

Και ακόμα κι αν οι Οργανισμοί για τα πρότυπα των τροφίμων ρυθμίζουν την επαφή μεταξύ των τροφίμων και των συσκευασιών τους υπάρχουν πολύ μικρές ποσότητες που θα μπορούσαν να απορροφηθούν, σύμφωνα με το Popular Science. Η Risch επιπλέον αναφέρει ότι το γυαλί είναι η πιο αδρανής ουσία που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία και ως εκ τούτου δίνει την πιο φυσική «εμπειρία» και γεύση στο ποτό.


Ουσιαστικά αυτό που εξηγούν οι επιστήμονες ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την Coca Cola άλλα με όλα τα τρόφιμα ή ποτά που συσκευάζονται σε γυαλί ή άλλες συσκευασίες. Πάντα πιθανόν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στο ίδιο προϊόν ανάλογα με τη συσκευασία στην οποία έχει αποθηκευτεί. Πάντως λόγω της έντονης γεύσης της Coca Cola και το γεγονός ότι είναι πολύ οικεία η γεύση της είναι και πιο διακριτή η διαφορά.

Tags
Back to top button