Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το λαχανικό που σώζει τους αλκοολικούς και προλαμβάνει τον καρκίνο

Η αγκινάρα έχει αρκετά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και άνετα μπορεί να θεωρηθεί ως μια υπερτροφή, και μάλιστα την μνημόνευαν για τις θεραπευτικές της ιδιότητες Ρωμαίοι και Έλληνες στο παρελθόν.

Έχει τόσα θρεπτικά συστατικά όπως βουτίνη, κερκετόλη, ανθοκυανίνες, και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά, που ωφελούν την υγεία με πολλούς τρόπους μειώνοντας τον εθισμό στο αλκοόλ και προλαμβάνοντας τον καρκίνο!

Η βιταμίνη Κ στην αγκινάρα υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τη νόσο του Alzheimer.

Πώς βοηθά όσους είναι εθισμένοι στο αλκοόλ; Παραδοσιακά το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας χρησιμοποιείται για να βοηθήσει όσους έχουν πονοκεφάλους, ζαλάδες και αδιαθεσία λόγω αλκοόλ, επειδή η αγκινάρα είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Επίσης, επιδρά ισχυρά στα ένζυμα του οργανισμού που αυξάνουν την παραγωγή χολής και συνεπώς ενισχύει την ηπατική λειτουργία.

Σύμφωνα με έρευνες, οι αγκινάρες, πλούσιες σε φλαβονοειδή επιφέρουν την απόπτωση (μια διαδικασία προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου) και μειώνουν τον πολλαπλασιασμό κυττάρων σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου, όπως του προστάτη, του στήθους και της λευχαιμίας. 

Tags
Back to top button