Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτοί είναι οι τέσσερις τρόποι για να ωριμάσει πιο γρήγορα το αβοκάντο

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, το αβοκάντο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, σίδηρο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά.

Αξίζει μία θέση στη διατροφή μας και μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, με αυγά ψωμί και δεκάδες ακόμα τρόπους.

Συνήθως, όταν αγοράζετε τα αβοκάντο από τον μανάβη ή το σούπερ μάρκετ, δεν είναι επαρκώς ώριμα και πρέπει να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ημέρες μέχρι να τα καταναλώσετε.

​​​​​​​Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένοι τρόποι για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης των αβοκάντο όπως οι παρακάτω:

Βάλτε τα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με δύο ακόμα φρούτα

Βάλτε το αβοκάντο σε μία χάρτινη σακούλα με ένα μήλο και μία μπανάνα και κλείστε την καλά. Αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου για μία με δύο ημέρες (ιδανικά κοντά σε παράθυρο για να το βλέπει ο ήλιος) κι έπειτα το αβοκάντο θα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

...ή με λίγο αλεύρι

Ακολουθήστε την ίδια ακριβώς διαδικασία με παραπάνω, αλλά αντί για μπανάνα και μήλο, βάλτε στη χάρτινη σακούλα ένα φλιτζάνι αλεύρι. Στο ίδιο χρονικό διάστημα το αβοκάντο θα έχει ωριμάσει επαρκώς για να το χρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας.

Τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στον φούρνο

Ένας ακόμα τρόπος για να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης του αβοκάντο είναι να το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να το βάλετε στον φούρνο στους 100 βαθμούς C για περίπου δέκα λεπτά. Σε ελάχιστο χρόνο, το αβοκάντο θα είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Στον φούρνο μικροκυμάτων

Πιέστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι στα πλάγια (προσοχή μην το τρυπήσετε). Βάλτε το σε ένα γυάλινο πιάτο και τοποθετήστε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων. Σκεπάστε με ένα πλαστικό καπάκι και ζεστάνετε για 30 δευτερόλεπτα. Δείτε εάν το αβοκάντο έχει μαλακώσει, διαφορετικά ζεστάνετέ το για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

Tags
Back to top button