
Τα μέχρι τώρα δεδομένα αναφορικά με τα οφέλη του αυγού στην υγεία, ανέφεραν ότι η κατανάλωσή του, πρέπει να γίνεται με φειδώ γιατί αυξάνει τα επίπεδα της κακή χοληστερόλης.
Όπως αναφέρει ο ερευνητής της μελέτης Δρ. Dominik Alexander, τα αυγά είναι πηγή θρεπτικών συστατικών, έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και η κατανάλωσή τους μειώνει τα επίπεδα οξειδωτικού στρες και φλεγμονής στον οργανισμό, ενώ «ρίχνει» την πίεση.
Τα αυγά περιέχουν μέταλλα (ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο) και βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), φολικό οξύ (βιταμίνη Β9).
Περιέχουν επίσης χολίνη, ένα θρεπτικό συστατικό, που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.