Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αρακάς: Το νέο υποκατάστατο του κρέατος που κάνει... θραύση

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν το κρέας με την βοήθεια κάποιου υποκατάστατου, με τον αρακά να έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές.

Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα προϊόντων όπως τα διάσημα πλέον Beyond Meat και Impossible Burger αυξάνεται. Vegan μπάρες και σκόνες για πρωτεϊνικά ροφήματα και smoothies, αλλά και το ίδιο το beyond meat, περιέχουν πρωτεΐνη αρακά. Δεδομένου όμως ότι υπάρχει μια εκτενής λίστα με πρωτεϊνούχες τροφές όπως αβγά, φασολάκια σόγιας, κ.ά, γιατί ο αρακάς είναι η νέα βασική εναλλακτική της βιομηχανίας των εναλλακτικών πηγών πρωτεΐνης;

Η απάντηση είναι απλή: Σε αντίθεση με τις περισσότερες πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, του αρακά είναι διατροφικά πλήρης, που σημαίνει ότι παρέχουν τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Επίσης, είναι οικονομική γιατί προέρχεται από μπιζέλια αρακά των οποίων η καλλιέργεια είναι απλή και υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές που παρέχουν τον εξοπλισμό για γρήγορη καλλιέργεια και ανάπτυξη του λαχανικού. Είναι επίσης πολύ βασικό το γεγονός ότι ο αρακάς δεν περιέχει αλλεργιογόνα και δεν προκαλεί προβλήματα στο περιβάλλον όπως η ευρεία καλλιέργεια σόγιας για βιομηχανική χρήση έχει οδηγήσει σε αποψίλωση τεράστιων δασικών εκτάσεων. Ευελπιστούμε βέβαια ότι δεν θα γίνει το ίδιο και με τον αρακά…

Tags
Back to top button