Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η κυβέρνηση ΝΔ διόρισε τον παιδόφιλο Δ.Λιγνάδη διευθυντή στο Εθνικό για «λόγους δημοσίου συμφέροντος»! (upd)

Μετά από αρκετό καιρό αφωνίας η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη που τόσο καιρό κάλυπτε τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίον η ίδια διόρισε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίστηκε και δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος για παιδοφιλία και κακοποιήσιεις ανηλίκων... «Μάς εξαπάτησε»!

Να αποκαλύψουμε λοιπόν ότι η επιλογή του στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έγινε «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» και ενώ είχε προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, τον οποίο κατάργησαν!

Και επέλεξαν τον Δ.Λιγνάδη για λόγους «δημοσίου συμφέροντος»! Ποιος τον επέλεξε; Η Λ.Μενδώνη; Ο Κ.Μητσοτάκης; Ποιος;

Προφανώς και η δημοσιογραφική έρευνα του pronews.gr που αποκάλυψε τις καταγγελίες παιδοφιλίας και κακοποίησης ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών και παιδιών παράνομων μεταναστών από ΜΚΟ, στο διαμέρισμα της πλατείας Καραϊσκάκη κοντά στον Άγιο Παύλο (οδός Ψαρών) όπου ακούγονταν οι κραυγές βασανισμού τους που προκάλεσαν τις καταγγελίες από γείτονες, ήταν πιο απλή υπόθεση από το να διερευνηθεί το «ποιόν» του Δ.Λιγνάδη από την κυβέρνηση.

Η οποία κυβέρνηση κατέληξε, ότι «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» έπρεπε να τοποθετηθεί ο Δ.Λιγνάδης στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και όχι να συνεχιστεί ο διαγωνισμός για την επιλογή ατόμου βάσει προσόντων.

Η υπουργός υποστήριξε πως δεν υπήρξε ποτέ φίλη με τον Δ.Λιγνάδη, ενώ δήλωσε και πως «μας εξαπάτησε». Υποστήριξε μάλιστα ότι την εξαπάτησε γιατί κατέχει την υποκριτική τέχνη. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λ.Μενδώνη. 

Η Λ.Μενδώνη υποστήριξε «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη προσωπικά παρά μόνο ως ηθοποιό στο σανίδι».

Παράλληλα υποστήριξε ότι ούτε η ίδια γνωρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά μόνο ότι τον συνάντησε μια φορά το 2014.

Κι ενώ ήταν στενός φίλος , που ήταν στενός συνεργάτης του Κ.Μητσοτάκη!

«Ο πρωθυπουργός γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο ως ηθοποιό. Ας ψάξουν μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε προσωπική παρέα μαζί του. Δεν θα βρουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο.

Ο πρωταγωνίστρια του στους Πέρσες ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα, δεν το γνωρίζαμε πριν» συμπλήρωσε η υπουργός.

«Όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη. Με αντίστοιχες προκηρύξεις θα τοποθετούνται οι διευθυντές των οργανισμών.

Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή», είπε η Μενδώνη.

Η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για σεξουαλική βία από πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση, ύστερα και από τη νέα (δεύτερη) μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού από 25χρονο (σήμερα) άνδρα που τον κατηγορεί για βιασμό όταν ήταν 14 ετών.

Επίσης, η υπουργός Πολιτισμού θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των καταγγελιών.

 

 

 

Tags
Back to top button