
Λουκάνικα: Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, τα συσκευασμένα λουκάνικα Φρανκφούρτης μπορούν να μολυνθούν με βακτήρια listeria, τα οποία εξοντώνονται μόνο με τη θερμότητα.
Νωπό γάλα: Το γάλα που προέρχεται κατευθείαν από την αγελάδα, χωρίς να είναι παστεριωμένο, μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια όπως το E.coli και η σαλμονέλα. Σύμφωνα με τον FDA, το νωπό γάλα είναι 150 φορές πιο πιθανό να προκαλέσει τροφικές ασθένειες συγκριτικά με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Πικραμύγδαλα: Είναι ποικιλία αμυγδάλων, που περιέχουν υδροκυανικό οξύ, το οποίο είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός κυανιούχου υδρογόνου και νερού. Αρκούν 70 ακατέργαστα πικρά αμύγδαλα για να σκοτώσουν έναν ενήλικα.
Μελιτζάνα: Η άψητη μελιτζάνα περιέχει σολανίνη, την ίδια τοξίνη που καθιστά προβληματικές τις πατάτες. Θα χρειαστεί να καταναλώσετε μία μεγάλη ποσότητα ωμής μελιτζάνας για να εμφανίσετε δυσάρεστες γαστρεντερικές επιδράσεις και να δηλητηριαστείτε, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να την μαγειρέψετε. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι εκδηλώνουν αλλεργικές αντιδράσεις ακόμη και σε μικρές ποσότητες ωμής μελιτζάνας.
Μανιτάρια: Περιέχουν πλήθος ωφέλιμων συστατικών, όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κάλιο. Ορισμένοι γιατροί σημειώνουν, ωστόσο, ότι απαιτείται θερμότητα για να απελευθερωθούν ορισμένα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη τους. Επιπλέον, τα ωμά μανιτάρια είναι μία από τις πιο υψηλές σε συγκέντρωση αγαριτίνη τροφές. Πρόκειται για τοξίνη που σύμφωνα με διάφορες μελέτες έχει καρκινογόνο δράση.