Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αν έχετε αυτά τα σημάδια πάνω από τα μάτια σας, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό σας

Εάν παρατηρήσετε κάποιες μαλακές ή σκληρές κίτρινες κηλίδες στις εσωτερικές γωνίες των βλεφάρων σας, μπορεί να έχετε ξανθελάσματα. Πρόκειται για σημάδια που αποτελούνται από χοληστερόλη που είναι κάτω από το δέρμα σας.


Ένα ξανθέλασμα δεν αποτελεί άμεσο πρόβλημα, εντούτοις αν σας ενοχλεί στην όραση, υπάρχουν θεραπείες με τις οποίες μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό.

Ακόμα κι αν το ξανθέλασμα από μόνο του δεν θα σας βλάψει ιδιαίτερα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είστε σε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Γι ‘αυτό μην αγνοήσετε ποτέ αυτή την κατάσταση του δέρματος. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ποιοι βγάζουν ξανθελάσμα;

Η πάθηση αυτή είναι σπάνια, αλλά μπορεί να την πάθετε εάν έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ή των άλλων λιπιδίων στο αίμα σας. Είναι, ωστόσο, δυνατό να βγάλετε ξανθελάσματα, ακόμη και αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι φυσιολογικά.


Οι περισσότεροι άνθρωποι με ξανθέλασμα είναι μεσήλικες ή ηλικιωμένοι. Είναι γενικά πιο συχνό φαινόμενο στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Αιτίες

Περίπου τα μισά από τα άτομα με ξανθέλασμα έχουν υψηλή χοληστερόλη. Είναι πιο πιθανό να βγάλετε ξανθέλασμα, εάν έχετε:
Υψηλή LDL (“κακή”) χοληστερόλη ή χαμηλή HDL (“καλή”) χοληστερόλη
Κληρονομική υψηλή χοληστερόλη (οικογενής υπερχοληστερολαιμία)
Ηπατική νόσος ή αλλιώς πρωτοπαθής χολική κίρρωση, η οποία μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Tags
Back to top button