Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αγγούρια που μοιάζουν με καρπούζια σε μέγεθος σταφυλιού!

Μοιάζουν με λιλιπούτεια καρπούζια, έχουν το μέγεθος ρώγας σταφυλιού και γεύση δροσερού αγγουριού. Τι είναι;



Η ονομασία τους προέρχεται από τη λέξη cucumber (αγγούρι) και τη λέξη melon (πεπόνι) και η καταγωγή τους είναι από τη Λατινική Αμερική.
Για αρκετό καιρό ήταν στην αφάνεια, μέχρι που πριν από περίπου 5-6 χρόνια Ολλανδοί καλλιεργητές τα φύτεψαν και παρατήρησαν ότι είχαν αρκετά μεγάλη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό, εξαιτίας όχι μόνο της δροσερής και υπόξινης γεύσης τους, αλλά και της… εμφάνισής τους.
Ολοένα και περισσότεροι τα έβαζαν σε σαλάτες και σε κοκτέιλ και τα φωτογράφιζαν για να τα ανεβάσουν στα social media.

Ο Έλληνας βιοκαλλιεργητής Κώστας Κρεμμύδας, που  διανέμει εδώ και 3-4 χρόνια είπε στην «Καθημερινή».

«Είναι ένα αναρριχώμενο φυτό με θηλυκά και αρσενικά άνθη στο ίδιο φυτό, όπως το πεπόνι, το καρπούζι και το ξυλάγγουρο, και όχι όπως το αγγούρι. Φυτεύεται κατά τον Μάιο και τον Ιούλιο είναι σε πλήρη καρποφορία», μας αναφέρει ο Κώστας Κρεμμύδας. Σκέτο, είναι ένα απολαυστικό σνακ με σκληρό εξωτερικό περίβλημα και μαλακό εσωτερικό που σκάει σαν έκρηξη δροσιάς καθώς το δαγκώνουμε. Ταιριάζει πολύ και σε σαλάτες και κρύες σούπες, αλλά γίνεται και ωραιότατες πίκλες. ».

Tags
Back to top button