Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ζέστη: Γιατί όταν έχει πάνω από 30°C «σκάμε», ενώ η εσωτερική μας θερμοκρασία είναι 36°C (βίντεο)

Οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει επαρκώς στο παρελθόν ότι ο λόγος που το ανθρώπινο σώμα έχει εσωτερική θερμοκρασία περίπου 36,5°C είναι προκειμένου να μπορεί να είναι αρκετά υψηλή για να εξοντώνει τις ήπιες μυκητισιακές λοιμώξεις και αρκετά χαμηλή ώστε να μην χρειάζεται διαρκώς τροφή για να διατηρεί σε καλό επίπεδο τον μεταβολισμό.


Αλλά για ποιον λόγο αισθανόμαστε μεγάλη ζέστη και δυσφορία, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πλησιάζει ή φτάνει στα ίδια επίπεδα με την εσωτερική μας θερμοκρασία; Δεν θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να νιώθουμε απόλυτα άνετα;

Στο βίντεο που ακολουθεί η ομάδα του Mental Floss αναλύει το γιατί η “ιδανική” θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι περίπου οι 22°C.

Αν ο υδράργυρος στο θερμόμετρο ανέβει ψηλότερα, το σώμα αρχίζει να υπερθερμαίνεται από όλες τις λειτουργίες των οργάνων σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία. Τότε, το σώμα αρχίζει να εφαρμόζει διάφορες τεχνικές ψύξης, με την πιο γνωστή είναι φυσικά η εφίδρωση.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο…


iatropedia.gr

Tags
Back to top button