Οι διώξεις των Χριστιανών στον κόσμο σήμερα έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις, ειδικά στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική οι χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.
Στην Γενεύη «στο περιθώριο» της 34ης συνόδου του συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HRC) πραγματοποιήθηκε διάσκεψη υψηλού επιπέδου με θέμα «ο αμοιβαίος σεβασμός και η ειρηνική συνύπαρξη ως προϋπόθεση για διαθρησκευτική ειρήνη και τη σταθερότητα».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την βοήθεια μελών από την Αρμενία, το Βατικανό, το Λίβανο, την Ρωσία, την Βραζιλία, καθώς και Ουγγαρία, Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Σερβία και Κροατία.
«Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σημειώθηκε από σχεδόν όλους τους παρευρισκόμενους ότι η δίωξη των χριστιανών στον κόσμο σήμερα έχει λάβει πραγματικά ανησυχητικές διαστάσεις.
Επισημάνθηκε ότι στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική χριστιανοί εκδιώκονται από τα σπίτια τους και φυσικά σκοτώνονται από εξτρεμιστικές ομάδες, συνεχίζοντας την βάρβαρη καταστροφή της χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως αποτέλεσμα, , η χριστιανική παρουσία στην περιοχή έχει ραγδαία πτώση.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν επανειλημμένα στην κοινή δήλωση που υπογράφηκε το 2016 στην Αβάνα, από τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλο και τον Πάπα Φραγκίσκο , καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεση δράση για να σταματήσει ο μαζικός διωγμός των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή», αναφέρει το έγγραφο .
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις διακρίσεις και διώξεις της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τις εκκλησίες που ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας στην Ουκρανία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικά οι χριστιανοί στην Ευρώπη.
«Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι σε πολλές περιπτώσεις η ενίσχυση των ριζοσπαστικών αντι-χριστιανικών συναισθημάτων γίνεται από αντίδραση στη βίαιη επιβολή στην κοινωνία ξένων «αξιών» και «προτύπων».
Σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωρίζει τη σημασία της θρησκευτικής εκπαίδευσης, η οποία έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την πρόληψη του εξτρεμισμού.
Δηλώθηκε επίσης η εμβάθυνση και η διεύρυνση γνώση της χριστιανικής θρησκείας, καθώς και η μελέτη των θεμελίων των άλλων θρησκευτικών διδασκαλιών που μπορούν να σώσουν πολλούς ανθρώπους από το να πέσουν στην παγίδα της εξτρεμιστικής ιδεολογίας», καταλήγει το έγγραφο.
Σε άρθρο με τίτλο αναφέραμε ότι το συγκλονιστικό επίπεδο των διώξεων των χριστιανών σε όλο τον κόσμο αναδεικνύει μια νέα λίστα «Hall of Shame» η οποία κυκλοφόρησε από διεθνή Χριστιανική οργάνωση (ICC) και η οποία περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ότι στόχος παραμένουν οι Χριστιανοί σε όλον τον κόσμο.
Η οργάνωση ICC ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα, το Ιράκ, η Συρία και η Νιγηρία είναι οι χειρότερες χώρες στις οποίες διώκονται απηνώς οι Χριστιανοί , ενώ η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, η Κίνα, η Ινδία και η Αίγυπτος αποτελούν τους «αιώνιους καταχραστές της θρησκευτικής ελευθερίας».
Η συμπερίληψη της Αμερικής στην λίστα αφορά το γεγονός ότι «οι χριστιανοί στην χώρα αυτή και όλοι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι περιθωριοποιούνται μέσω του νόμου», ανέφερε η έκθεση.
Υπήρξε μια ευρεία πολιτιστική στροφή προς την εκκοσμίκευση και στην αποδοχή «αντι-χριστιανικών φορέων» που έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη εκκοσμίκευση της κοινωνίας και του πολιτισμού προς όφελός τους, αξιοποιώντας τα δικαστήρια ως αγαπημένο προορισμό για να περιθωριοποιήσει σταδιακά τον Χριστιανισμό.
Όλοι αυτοί κυνηγούν με ειδεχθή συστηματικό σχεδόν τρόπο μόνο τους Χριστιανούς , ειδικά τους Χριστιανούς σε όλον τον κόσμο…λυσώντας εναντίον τους και διαπράττοντας ανήκουστα εγκλήματα, ενώ όλοι οι «παγκόσμιοι» ηγέτες περί άλλων τυρβάζουν.