Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Υπέρταση: Το λαχανικό που μειώνει την πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση παντζαριών. Έρευνα έδειξε, επίσης, ότι το ταπεινό πορφυρό λαχανικό μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών και να ενισχύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η υπέρταση μπορεί να μειωθεί με την προσθήκη περισσότερων παντζαριών στη διατροφή σας, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Complete Nutrition, έδειξε ότι τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Πώς τα παντζάρια μειώνουν την υπέρταση
Τα νιτρικά άλατα που περιέχουν τα παντζάρια φαίνεται πως διανοίγουν τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα το αίμα να διέρχεται ευκολότερα και άρα να μειώνεται η αρτηριακή πίεση.

Τα παντζάρια είναι, επίσης, μια προσιτή πηγή βασικών θρεπτικών ουσιών, όπως το φυλλικό οξύ, το κάλιο και η βιταμίνη C.

 

Tags
Back to top button