Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Υπέροχες και σπάνιες δημιουργίες του Γιάννη Τσεκλένη (φωτό)

Τα i-D Concept Stores παρουσίασαν προσφατα, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, τα σπάνια και αυθεντικά Ζωγραφικά σε χαρτί των σχεδίων για υφάσματα του Γιάννη Τσεκλένη.

Ο διεθνής δημιουργός, πρέσβης της Ελλάδας στο χώρο της μόδας παγκοσμίως από την δεκαετία του ’60 και πρωτοπόρος του branding και της δημιουργικής βιομηχανίας εκείνης της εποχής, με σχέδια και υφάσματα αποκλειστικά δικής του έμπνευσης και παραγωγής εξήγαγε design και μόδα για πάνω από τρεις δεκαετίες. Τα σχέδια του αγαπήθηκαν όσο λίγα και αποτυπώθηκαν σε φορέματα που προβλήθηκαν σε εξώφυλλά και άρθρα των μεγαλύτερων τίτλων διεθνώς (Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazzar, Times, Queen, Flair, Constanze, Elle, Figaro, Washington Post, LA Times, Boston Globe, Daily Mail, Daily Telegraph, κ.α.), ενώ ταυτόχρονα οι συλλογές του έφτασαν στα ράφια των πιο διάσημων καταστημάτων του κόσμου σε περισσότερες από 20 χώρες (Harrods, Selfridges, Debenhams, Bergdorf Goodman, Bonwit Teller, Saks 5th Avenue, B. Altman, Neiman Marcus, Sakowitz, Mitzoukosi, Takashimaya, κα).

Οι δημιουργίες του που έκαναν την Ελλάδα μόδα, με ιστορική, καλλιτεχνική και ενδυματολογική αξία, φιλοξενούνται σε μουσεία όπως το Victoria & Albert Museum, το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, το μουσείο Τέχνης Μεταξίου στο Σουφλί και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα όπου έχει δωρίσει 800 και πλέον αρχέτυπα σύνολα. Ο πάντα επίκαιρος Γιάννης Τσεκλένης συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς!

Οπως διαβάσαμε στο τα i-D Concept stores για να τιμήσουν την μοναδικότητα των δημιουργιών του, σε συνεργασία με τρεις σύγχρονους και καταξιωμένους έλληνες δημιουργούς, σχεδιάσαν μια mini συλλογή εμπνευσμένη από τα σχέδια του. Οι Sophia Kokosalaki, Dolly Boucoyannis και ο Angelos Bratis προσθέτοντας ο καθένας το δικό του μοναδικό στίγμα, ξαναζωντανεύουν τα πιο χαρακτηριστικά ζωγραφικά της δεκαετίας του ’70.

Τυπωμένα στο Σουφλί σε ελληνικό μετάξι από το Silk HouseTsiakiris και αποτυπωμένα σε χρυσό με πολύτιμες πέτρες, η αναγέννηση των σχεδίων δημιουργεί μια μοναδική συλλογή από φορέματα και κοσμήματα. Αποτέλεσμα επίκαιρο και ταυτόχρονα εντυπωσιακά διαχρονικό.

Η έκθεση των αυθεντικών σχεδίων υφασμάτων του Γιάννη Τσεκλένη μαζί με την συλλογή των Sophia Kokosalaki, Dolly Boucoyannis, Angelos Bratis εγκαινιάστηκε προσφατα με ένα all day event στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του i-D Concept Stores στο Κολωνάκι.

Η συλλογή των φορεμάτων και κοσμημάτων των Sophia Kokosalaki, Dolly Boucoyannis, Angelos Bratis θα διατίθενται αποκλειστικά στα i-D Concept Stores στο Κολωνάκι και στο Golden Hall. Κατά την διάρκεια της έκθεσης (1-29 Aπριλίου 2017) θα διατίθενται προς πώληση και τα αυθεντικά και σπάνια σχέδια του μοναδικού Γιάννη Τσεκλένη.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΤΗΣ, ΝΤΟΛΥ ΜΠΟΥΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΕΡΟΥ

ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΕΡΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΕΡΟΥ, ΑΛΕΞΙΑ ΕΒΕΡΤ, ΕΛΛΗ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

ΕΤΑ ΠΑΓΙΔΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΕΡΟΥ

, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΟΓΚΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΙΔΗ

ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ

ΕΛΛΗ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ, ΦΡΕΝΤΥ ΚΑΛΟΜΠΡΑΤΣΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΕΡΟΥ, ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Tags
Back to top button