Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Υπάρχουν υδρογονάνθρακες στη Σελήνη;

Τον Ιανουάριο του 1959, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία απασχόλησε μία είδηση που μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό της Μόσχας.

Σύμφωνα με την είδηση, ο καθηγητής Νικολάι Αλεκσάντροβιτς Κόζυρεφ, αστρονόμος, φυσικός και αστροφυσικός, διατύπωνε την άποψη ότι στο υπέδαφος της Σελήνης υπήρχαν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Κόζυρεφ είχε προσφάτως ανακαλύψει ένα ενεργό ηφαίστειο στη Σελήνη.

Ο Σοβιετικός καθηγητής εργαζόταν εντατικά, προκειμένου να μετατρέψει τις ενδείξεις, τις οποίες είχε, σε αποδείξεις.

«Ορισμένα εκ των στιγμάτων στην επιφάνεια της Σελήνης πιθανώς είναι φυσικό αέριο, γεγονός που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι υπάρχουν εκεί κοιτάσματα πετρελαίου», ανέφερε ο Κόζυρεφ.

«Τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Σελήνης θα χρησιμοποιηθούν ως πηγές ενέργειας για τον ανεφοδιασμό των διαστημοπλοίων, που θα φτάνουν στη βάση η οποία θα εγκατασταθεί επί του φυσικού δορυφόρου της Γης. Κανένας δε μπορεί να αμφιβάλλει πλέον ότι δεν είναι μακριά η μέρα που ο Άνθρωπος θα θα πατήσει στην επιφάνεια της Σελήνης και τα μυστικά της θα γίνουν, τελικά, γνωστά», συμπλήρωνε ο Σοβιετικός επιστήμονας.

Η έναρξη του διαστημικού προγράμματος «Λούνα», με την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου «Λούνα 1» στις 2 Ιανουαρίου του 1959, ενίσχυε την αισιόδοξη αυτή, για την Ανθρωπότητα, εκτίμηση. Σκοπός της αποστολής ήταν να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον φυσικό δορυφόρο της Γης ο «Λούνα».

Η θεωρία του Κόζυρεφ περί πετρελαίων στη Σελήνη βασιζόταν στις περιοδικές αλλαγές του χρώματος σε ορισμένα σημεία της. Οι αλλαγές αυτές υπεδείκνυαν πιθανώς την ύπαρξη πρωτόγονων φυτικών οργανισμών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 07/01/1959…

Tags
Back to top button