Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

«Υπάρχει κάποιο σχέδιο για την αμυντική βιομηχανία;» Ερώτηση 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας θέτουν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στην επερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν να πληροφορηθούν αν «έχει εκπονήσει η κυβέρνηση ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ιδιαίτερα, για την κρατική – δημοσίου συμφέροντος εταιρεία ‘Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.’ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)», όπως επίσης και αν είναι επιλογή της κυβέρνησης «η επιβίωση και η ανάπτυξη της εταιρείας υπό δημόσιο έλεγχο, ή αντιθέτως απεργάζεται λύσεις ιδιωτικοποίησης».

Επίσης, οι 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους δύο υπουργούς να απαντήσουν, εάν στην όποια αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και «η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, η διατήρηση και η στοχευμένη αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως και η αναγνώριση-κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Οι επερωτώντες βουλευτές, σημειώνουν ότι τα ΕΑΣ «κατά το έτος 2019, μετά από σχεδιασμένη και συστηματική προσπάθεια της τότε Διοίκησης και των εργαζομένων, η εταιρεία υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις και την παραγωγικότητά της, ενώ στη συνέχεια, το 2020, η διάδοχος διοίκηση απαξίωσε την επιτυχία αυτή, με τη μέθοδο της…’δημιουργικής λογιστικής’». Ζητούν δε, από τους δύο υπουργούς, «να μελετήσουν θετική απόδοση της εταιρείας το 2019, ως βάση και οδηγό για τους απαραίτητους σχεδιασμούς και παρεμβάσεις, με στόχο την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας».

Tags
Back to top button