![Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης γύρισε σε επίπεδα Μαρτίου '21 - «Βουτιά» 3,85%](https://pro-news.gr/images/posts/March 2022/xrimatistirio-o-genikos-diktis-ghyrise-se-epipeda-martioy-21-boyt.webp?55a76dbd8e29fea388dd6a45c4b86ece)
Στο «βαθύ κόκκινο» έκλεισε η εβδομάδα, μετά και την σημερινή συνεδρίαση, για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με απώλειες 3,85% και να προσγειώνεται στις 821,74 μονάδες.
Η ημέρα ξεκίνησε πολύ άσχημα μετά την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια η οποία αύξησε περαιτέρω την ανησυχία των επενδυτών οδηγώντας την αγορά μέσα σε δυο εβδομάδες να χάνει 150 μονάδες από τα υψηλά της και να βρίσκεται σε επίπεδα τα οποία είχε αφήσει πίσω της ακόμη και στη μεγάλη συσσώρευση του 2021.
Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 4,11% και στις 1.970,98 μονάδες, ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 3,72% και στις 1.449,57 μονάδες και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών έκλεισε με απώλειες 6,68% και στις 545,18 μονάδες.
Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 11,38%, ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 12,71% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών έκλεισε με απώλειες 21,09%.
Την προηγούμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να κλείνει στις 944 μονάδες, σχεδόν κανείς από τους αναλυτές παγκοσμίως δεν περίμενε ότι την επόμενη ημέρα ο κόσμος θα ξυπνούσε με το άκουσμα της είδησης ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία με τις αγορές να αντιδρούν με ένα βίαιο sell off που όμοιό του είχε να ζήσουν από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2020, όταν και ο Covid 19 σάρωνε τον κόσμο ως πανδημία.