Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρή πρώτη 0,93%

Περιορίστηκαν ο απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατέγραψε πτώση μόλις 0,93%, με τον Γενικό Δείκτη να κλείσει στις 487,35 μονάδες. Πτώση σχετικά μικρότερη απ' αυτή που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι απώλειες περιορίστηκαν χάρη και σε δεικτοβαρείς μετοχές, όπως αυτές των ΟΤΕ, Coca- Cola, ωστόσο οι χαμηλές τιμές υποδεικνύουν και αγορές από επενδυτές, καθώς οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί είναι πολύ χαμηλές.

Ύστερα, λοιπόν, απο τις συνεχείς ταλαντώσεις της αγοράς (με απότομη πτώση και άνοδο) φαίνεται ότι, δημιουργούνται κάποια επίπεδα τιμών, τα οποία είναι κοντά στα χαμηλά της αγοράς. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα επίπεδα των 477 μονάδων είχαν σημειωθεί τριάντα χρόνια πριν, το 1990, αλλά και πρόσφατα τον Φεβρουάριο του 2016.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ανακοίνωση μέτρων για τις επιχειρήσεις, ενώ τα ελληνικά ομόλογα δέχθηκαν πωλήσεις καθώς η απόδοση τους έφθασε κοντά στο 4%. Η εικόνα στα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας δεν είναι καλή και παρατηρητές σημειώνουν ότι, η ΕΚΤ δεν έχει άλλο δρόμο παρά να αγοράσει ιταλικά ομόλογα, παρόλο που η κα Λαγκάρντ είπε πρόσφατα ότι δεν είναι δουλειά της να μειώνει το spread των ομολόγων από τα κράτη – μέλη. Εκτός, όμως, απο τα ομόλογα η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις χρειάζεται να δουν τι θα κάνουν με τις μικρές επιχειρήσεις – οι οποίες θα μείνουν δίχως μετρητά εφόσον συνεχίσει ο εγκλεισμός στα σπίτια.

Με πτώση 4,88% έκλεισε η Eurobank στα 0,3234 ευρώ με 16 εκατ. μετοχές. Βουτιά 11,38% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,59 ευρώ με 5,93 μετοχές. Βουτιά 9,99% για την Alpha bank στα 0,59 ευρώ με 11,7 μετοχές. Πτώση 4,95% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,9505 ευρώ. Ράλι 7,49% σε ΟΤΕ στα 10,04 ευρώ. Αμετάβλητη η Coca-Cola στα 16,99 μετά απο βουτιά έως 9%. Με πτώση 2,73% ο ΟΠΑΠ στα 5,885 ευρώ. Κέρδη 4,14% για την ΔΕΗ στα 1,76 ευρώ. Βουτιά 14% για την Motor Oil στα 8,60 ευρώ. Με πτώση 6,67% η Αεροπορία Αιγαίου στα 3,5 ευρώ. Πτώση 0,67% η Γεκ- Τέρνα στα 4,46 ευρώ. Πτώση 2,37% ο Μυτιληναίος στα 5,145 ευρώ.

Tags
Back to top button