Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Χωρίς γιατρούς σήμερα τα νοσοκομεία - Κήρυξαν 24ωρη απεργία

Με κύρια αιτήματα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός αλλά και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχώρησαν σήμερα σε κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Παράλληλα, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12:00. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, στην Αριστοτέλους.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρει ότι «οι συμβάσεις των επικουρικών που λήγουν στις 31/12/2018 θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1.000 γιατροί κινδυνεύουν με απόλυση πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους».

Όπως σημειώνει, «την αποκλειστική ευθύνη» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει η κυβέρνηση, η οποία «αν ήθελε θα καταργούσε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα προχωρούσε σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού...». «Οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν ένα ελάχιστο τμήμα των "τραγικών ελλείψεων" που υπάρχουν» συμπληρώνει.

Tags
Back to top button