Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Χυμό λεμονιού με σκόρδο για την καρδιά

Επιστήμονες από το Ιράν διαπίστωσαν ότι ένα μίγμα από 20γρ. σκόρδο και μια κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παραγόντων κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων της LDL χοληστερόλης.

Στην μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Preventative Medicin και σας παρουσιάζει εδώ το itrofi.gr, συμμετείχαν 112 ασθενείς με αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων ή χοληστερόλης (υπερλιπιδαιμία), ηλικίας μεταξύ 30 έως 60 ετών. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και έπαιρναν καθημερινά είτε 20 γρ. σκόρδο με μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, ή 20 γρ. σκόρδο ή μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή δεν έπαιρναν καθόλου σκόρδο ή χυμό λεμονιού.

Μετά από οκτώ εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που λάμβαναν το συνδυασμό σκόρδου με λεμόνι είδαν σημαντική μείωση της ολικής χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης και του ινωδογόνου τους σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Μειώθηκε επίσης η συστολική και διαστολική αρτηριακή τους πίεση καθώς και ο δείκτης μάζας σώματος σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Isfahan κατέληξαν στο συμπέρασμα: « ένας συνδυασμός σκόρδου και χυμού λεμονιού είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων και της αρτηριακής πίεσης των ατόμων με υπερλιπιδαιμία. Περαιτέρω μελέτες για να καθοριστούν οι κατάλληλες δόσεις τόσο του σκόρδου όσο και του χυμού λεμονιού για τους εν λόγω ασθενείς είναι αναγκαίες. Επιπλέον, η επίδραση του συνδυασμού του σκόρδου με το χυμό λεμονιού θα μπορούσε να είναι διαφορετική με βάση το βαθμό της υπερλιπιδαιμίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες για να εξετασθούν τα αποτελέσματα του συνδυασμού αυτού ανάλογα με το βαθμό της υπερλιπιδαιμίας. »

itrofi.gr

Tags
Back to top button