Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

«Χάος» με το AstraZeneca: Όχι όσοι έχουν θρομβώσεις - Ναι όσοι έκαναν την 1η δόση - Όχι όσοι είναι κάτω των 60!

Μπάχαλο με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η επιτροπή εμβολιασμών απαγορεύει τη χορήγησή του στους κάτω των 60, αλλά όσοι έχουν την 1η δόση συνιστάται να κάνουν και 2η δόση έστω και είναι κάτω των 60!

Η "ενημέρωση" γίνεται απο την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε επίσημα πως το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών,

Παράλληλα, στην περίπτωση του AstraZeneca παραμένει η «σύσταση» για να γίνεται η 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο που έχει πραγματοποιηθεί και η 1η δόση, δηλαδή το…  AstraZeneca, αλλά δεν διευκρινίζει τι γίνεται με τους κάτω των 60 που έκαναν την 1η δόση καθώς σταματά για τους κάτω των 60 αλλά ταυτόχρονα όσοι το έχουν κάνει και δεν έχουν σύμπτωμα θρόμβωσης συνιστάται να κάνουν και τη 2η δόση.

Εξαιρούνται τα άτομα που στην πρώτη δόση είχαν σοβαρές παρενέργειες, όπως τα περιστατικά θρομβώσεων και έτσι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο εμβόλιο για την δεύτερη δόση!

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca να θελήσουν να κάνουν με άλλο εμβόλιο τη δεύτερη δόση, η κυρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι η σύσταση γίνεται για να κάνει καλύτερα τα πράγματα και όχι για να τα χειροτερέψει.

Αυτό το πρόγραμμα του mix-n-match είναι κάτι το οποίο έχει υιοθετηθεί σε μικρή κλίμακα σε ορισμένες χώρες, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα με ακρίβεια και σε βάθος χρόνος το ανοσολογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού των εμβολίων, πρόσθεσε.

Σε όσους έχουν νοσήσει η σύσταση για μία δόση εμβολίου στους 6 μήνες μετά τη νόσο ισχύει και έχει το χαρακτήρα της επαναληπτικής για όσους έχουν νοσήσει.

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα η οποία επιβάλλει περιορισμούς στους εμβολιασμούς της AstraZeneca και ενώ το pronews.gr είχε θέσει θέμα ασφάλειας και του συγκεκριμένου εμβολίου μετά τις απαγορεύσεις που είχαν ξεκινήσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εδώ και τρεις μήνες.

Εμείς δημοσιογραφικά αισθανόμαστε δικαιωμένοι και βέβαια εκτεθειμένοι αυτοί που το υποστήριζαν.

 

 

Tags
Back to top button