Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Χαμός στην ψαραγορά για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο: Πόσο κοστίζει φέτος

Λίγα 24ωρα πριν από τη γιορτή του Ευαγγελισμού η ψαραγορά γέμισε κόσμο που λίγο-πολύ ήξερε τι έψαχνε, ενώ άλλοι κάνουν έρευνα αγοράς για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο και θα ψωνίσουν τη Δευτέρα. Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι τιμές είναι παρόμοιες με τις περσινές.

Κίνδυνος για Blackout: Το ηλεκτρικό σύστημα σε δοκιμασία την 25η Μαρτίου και το Πάσχα

Το έτοιμο ξαρμυρισμένο φιλέτο από 6,98€/κιλό – 10€/κιλό και ο φρέσκος ελληνικός μπακαλιάρος 15€/κιλό – 22€/κιλό, όπως είπε ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς, Βασίλης Σίμος.

Το ζητούμενο για τους καταναλωτές είναι να καταφέρουν να συνδυάσουν την ποιότητα με καλές τιμές. Όσο για τους πωλητές, η ευρηματικότητα είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, με φράσεις

όπως: «Τέτοια έτρωγε η Μαντόνα κι έκανε κορμί κολώνα». Οι καταναλωτές από την πλευρά τους μιλούν για «λίγο τσιμπημένες τιμές σε σχέση με πέρυσι».

Χρήσιμες οδηγίες ώστε να μην εξαπατηθούν δίνει στους πολίτες η Ένωση Καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι οι αυθεντικοί υγράλατοι ή παστοί μπακαλιάροι στην ελληνική αγορά προέρχονται κυρίως από την Ισλανδία, τη Φιλανδία και τη Νορβηγία.

Τονίζεται επίσης ότι σε αρκετές περιπτώσεις δίπλα στον μπακαλιάρο πωλείται παστό ψάρι με την ονομασία λινκ, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να κοιτούν προσεκτικά τις ταμπέλες.

 

Tags
Back to top button