Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

X. Σπίρτζης για Μετρό: «Μετά το FBI τώρα έχουμε και τους Γερμανούς»

Αναφορά με ιδιαίτερα «καυστικό» τρόπο έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στα στοιχεία που ήρθαν από την γερμανική Δικαιοσύνη για μίζες που δόθηκαν για την ανάθεση έργων του Μετρό την περίοδο 2003-2008 αλλά και την υπόθεση NOVARTIS.

«Μετά το FBI τώρα έχουμε και τους Γερμανούς. Εμείς δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, ούτε δικαστές αλλά δεν πρόκειται να ανεχθούμε πρακτικές που έρχονται από το παρελθόν» τόνισε απόψε.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ραφήνας για τα έργα στην Αττική, ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2019 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών έργων στην Αττική όπως είναι, μεταξύ άλλων, η επέκταση της Αττικής οδού και της γραμμής του προαστιακού μέχρι το Λαύριο αλλά και από το Αεροδρόμιο μέχρι την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα.

Ο κύριος Σπίρτζης είπε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο δημοπρατείται η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στην Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Ραφήνας, που είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την αποσυμφόρηση της πόλης από τον κυκλοφοριακό φόρτο του λιμανιού. Επίσης θα υπάρξει διαπλάτυνση της λεωφόρου Φλέμινγκ που οδηγεί στο λιμάνι αλλά και υπογειοποίηση μεγάλου τμήματός της.

Για τις επεκτάσεις της Αττικής οδού και του προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα έχουν προχωρήσει, είπε, κατά πολύ οι πρόδρομες εργασίες όπως και για πολλά άλλα έργα της Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα προχωρούν τα έργα για την αναβάθμιση και του λιμανιού του Λαυρίου.

Ο υπουργός Υποδομών έκανε αναφορά και στα υπόλοιπα μεγάλα έργα που εκτελούνται στην Αττική, λέγοντας ότι αυτά που είναι πρώτης προτεραιότητας είναι μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση της διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς όπου έχει κατασκευασθεί το πρώτο τμήμα του, αλλά και η διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας.

Αναφερόμενος στον Δήμο Μάνδρας, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι είναι θλιβερό αυτό που ζήσαμε πρόσφατα βλέποντας τον κ. Μητσοτάκη να κάνει βόλτες με τη δήμαρχο της πόλης αντί να καθίσει να αναλογιστεί τι έκανε 60 χρόνια η παράταξη του για να μην πλημμυρίσει η Μάνδρα.

Μιλώντας γενικότερα για τα έργα στη χώρα, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι από τη στιγμή που έχουμε ανάγκη χρηματοδότησης για τα έργα θα πρέπει να αξιολογήσουμε ποιά από αυτά είναι βιώσιμα για να μπορέσουμε να τα δημοπρατήσουμε ως συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Όπως είπε, ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι ότι μέχρι τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν υπήρχε κανένας στρατηγικός σχεδιασμός για τα έργα που έχει ανάγκη η χώρα ούτε καν στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κι αυτό γιατί ο κάθε υπουργός εξυπηρετούσε πελατειακές λογικές και συμφέροντα δημιουργώντας υπεραξίες γης και ακινήτων.

Ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι οι πέντε μεγάλοι οδικοί άξονες σχεδιάστηκαν χωρίς να συνδεθούν με τις παρακείμενες πόλεις ούτε με τα λιμάνια και τις άλλες υποδομές.

Έκανε αναφορά στην νέα σιδηροδρομική γραμμή Καβάλας-Βουλγαρίας για την οποία η κυβέρνηση δέχτηκε στην αρχή, όπως είπε, πικρόχολα σχόλια ενώ όταν υπογράφηκε η διακρατική συμφωνία, ο ίδιος ο Πρόεδρος Γιούνκερ ζήτησε να ενταχθεί στο έργο και η Ρουμανία ενώ το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν οι ΗΠΑ αλλά και η Ρωσία. Ο κ. Σπίρτζης τόνισε επίσης ότι για να γίνει πιο ελκυστική η συγκεκριμένη σύνδεση πρέπει να εκσυγχρονιστεί και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο και η γραμμή προς Σκόπια και Βελιγράδι. Γι' αυτό, είπε, πρέπει να στηρίξουμε τις πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για προσέγγιση με τους γείτονες μας και να τερματιστεί η λογική του ψυχρού πολέμου προς τα βόρεια σύνορα μας.

Tags
Back to top button