Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τρώτε λαχανικά; - Αυτά μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους για την υγεία μας είναι να διατηρούμε σε καλή κατάσταση την καρδιά μας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταφέρουμε, αυτή τη φορά όμως θα επικεντρωθούμε σε μια εύκολη διατροφική συμβουλή που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καρδιαγγειακή υγεία.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βάζουμε καθημερινά στη διατροφή μας ένα φλιτζάνι με πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Και δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Edith Cowan, στο Περθ της Αυστραλίας.

Ειδικότερα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan εξέτασαν δεδομένα από 53.150 άτομα που συμμετείχαν στη δανέζικη μελέτη για την «Διατροφή, τον Καρκίνο και την Υγεία» που στόχο είχε τη διερεύνηση των συσχετίσεων μεταξύ των διατροφικών συνηθειών, του τρόπου ζωής και της εμφάνισης καρκίνου. Οι Αυστραλοί επιστήμονες εξέτασαν συγκεκριμένα την ποσότητα των νιτρικών που έλαβαν μέσω της διατροφής τους οι συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε νιτρικά και νιτρώδη, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση. Τα πλέον πλούσια σε νιτρικά άλατα τρόφιμα, είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το kale (λαχανίδα), το λάχανο και τα χόρτα.

Σε αυτήν τη συγκεκριμένη ανασκόπηση, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καταναλώνοντας καθημερινά μόνο 1 φλιτζάνι από ωμά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή ½ φλιτζάνι μαγειρεμένα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής νόσου από 12% έως και 26%. Αυτό περιλαμβάνει τη μείωση κινδύνου για προβλήματα υγείας όπως περιφερική αρτηριακή νόσο, καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακή ανεπάρκεια.

Επίσης, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εάν καταναλώνουμε 1 φλιτζάνι πράσινα φυλλώδη λαχανικά την ημέρα, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τη λήψη συμπληρωμάτων νιτρικών αλάτων, ώστε να λάβουμε επιπλέον οφέλη.

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι, ενώ προσθέτοντας τα φυλλώδη σε συνταγές όπως τα smoothies αυτά εξακολουθούν να μας δίνουν την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών όπως εάν τα καταναλώναμε ως είχαν, θα πρέπει να αποφεύγουμε να τα κάνουμε χυμό, καθώς αυτή η διαδικασία αφαιρεί βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως τα νιτρικά άλατα.

Για όσους αναζητούν και άλλους λόγους για να βάλουν τα φυλλώδη λαχανικά στην καθημερινότητα τους, να προσθέσουμε ότι μπορούν να ρυθμίσουν την υγεία του εντέρου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης.

Tags
Back to top button