Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τροφική δηλητηρίαση: Ποια είναι τα συμπτώματα - Πώς αντιμετωπίζεται

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι εύκολο να αλλοιώσουν τα τρόφιμα αυξάνοντας τις πιθανότητες τροφικών δηλητηριάσεων.

Αιτία είναι τα μικρόβια που προϋπάρχουν στα τρόφιμα ή που έχουν βρεθεί εκεί κατά την παρασκευή ή τη συντήρησή τους και με την παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, πολλαπλασιάζονται και προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

Η σαλμονέλα, το κολοβακτηρίδιο, ο σταφυλόκοκκος, η λιστέρια και άλλοι μικροοργανισμοί, μολύνουν μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ειδικά το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

Τα συχνότερα συμπτώματα μιας τροφικής δηλητηρίασης περιλαμβάνουν:

-Πόνο στην κοιλιά

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν προσβληθεί από τροφική δηλητηρίαση, ενώ πρόκειται για ιό της γρίπης ή κοινό κρυολόγημα και το αντίστροφο.

Η διαφορά έγκειται στο πόσο γρήγορα εκδηλώνονται τα συμπτώματα. Η τροφική δηλητηρίαση εκδηλώνεται σε μόλις λίγες ώρες μετά την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής και τα συμπτώματα διαρκούν 1-2 ημέρες, μπορούν όμως να διαρκέσουν και μία εβδομάδα σε σοβαρές περιπτώσεις ή στα παιδιά.

Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τις περισσότερες φορές δεν απαιτεί ιατρική βοήθεια. Συνήθως αρκούν μια ελαφριά δίαιτα, φτωχή σε φυτικές ίνες και λίπη ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το πεπτικό, αντιπυρετικά και λήψη πολλών υγρών για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που έχουν απομακρυνθεί από το σώμα με τους εμετούς και τη διάρροια.

Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό λόγω κάποιας ασθένειας ή άτομα με χρόνια προβλήματα στο στομάχι ή το πεπτικό τους, είναι απαραίτητο να ζητούν άμεσα τη βοήθεια του γιατρού όταν υπάρχουν υποψίες για τροφική δηλητηρίαση, καθώς τα συμπτώματα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Tags
Back to top button