Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τροφές με σίδηρο: Με τί πρέπει να τις ταιριάξετε για μεγαλύτερη απορρόφηση του μετάλλου

Η επαρκής πρόσληψη σιδήρου είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μερικές φορές είναι δύσκολο να καλύψουμε μέσω της διατροφής μας τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας σε σίδηρο και ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί η αποτελεσματική απορρόφηση του σιδήρου που λαμβάνουμε.

Ο σίδηρος που παρέχουν τα ζωικά προϊόντα (αιμικός) διαφέρει από τον σίδηρο που παρέχουν τα φυτικά προϊόντα (μη αιμικός). Ο μη αιμικός σίδηρος δεν απορροφάται τόσο εύκολα όσο ο αιμικός, επομένως τα άτομα που καταναλώνουν σπάνια κρέας ενδέχεται να παρουσιάσουν έλλειψη του μετάλλου.

Όταν ο σίδηρος συνδυάζεται με τη βιταμίνη C, ο ρυθμός απορρόφησής του ενισχύεται έως και κατά έξι φορές! Πάρτε μερικές ιδέες για συνδυασμούς τροφών που εγγυώνται μεγαλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

1. Σπανάκι + κόκκινη πιπεριά

2. Μπρόκολο + ντομάτα

3. Μαύρα φασόλια + λάχανο

4. Λαχανίδα + πορτοκάλι

5. Φακές + λαχανάκια Βρυξελλών

6. Μαύρη σοκολάτα + φράουλες

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button