Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Οι πιστοί, τόσο στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων και Δυρραχίου, όσο και στις Μητροπόλεις Βερατίου, Κορυτσάς, Αργυροκάστρου, Ελμπασάν, Φίερι, προσήλθαν με κόλλυβα στις εκκλησίες, που σε πολλές περιπτώσεις ήταν διακοσμημένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μοναστήρι του Ιωάννου του Βλαδίμηρου τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Βησσαρίωνα Τζουβάνι (1929-1937), όπως αναφέρει το romfea.gr

Συγκροτήθηκε το Φεβρουάριο του 1929 Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας με Αρχιεπίσκοπο και τοποτηρητή της Μητρόπολης Κορυτσάς τον Βησσαρίωνα Τζουβάνη, που είχε χειροτονηθεί Επίσκοπος στη Σερβία το 1925.

Στα χρόνια του αθεϊστικού διωγμού ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Βησσαρίων φυλακίστηκε και γνώρισε την εξορία.

Τρισάγιο εψάλη και στον ιερομόναχο Κοσμά Κρεσόβα (1887-1962), που υπηρέτησε στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Βλαδίμηρου.

Και αυτό το Ψυχοσσάβατο ήταν μια μαρτυρία ενώπιον του Θεού ότι οι κεκοιμημένοι δεν έζησαν μάταια και πως τη φλόγα, που άφησαν από το πέρασμά τους στον κόσμο, οφείλουμε να την κρατήσουμε, να την αυξήσουμε, αλλά και να την μοιραστούμε.

Αλλά και μια υπενθύμιση, για κάτι που, συνήθως, λησμονούμε:Τα δικά μας πρόσωπα, που ζουν πλέον την ειρήνη της αιώνιας ζωής, είναι η αφετηρία να αισθανθούμε και εμείς ότι είμαστε προσωρινοί εδώ και πως ανήκουμε στον κόσμο του ουρανού. Αυτό θα μας βοηθήσει τις αξίες της άλλης ζωής, να τις κάνουμε δικές μας σ' αυτή τη ζωή.

Καθώς βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή, πρέπει, ενθυμούμενοι τις ψυχές των νεκρών, να προστατεύουμε και τη δική μας ψυχή, δίνοντάς την σ' Εκείνον, που είναι η ζωή και η ελπίδα μας.

Στρέφοντας τα βλέμματά μας, την προσοχή μας προς τους κεκοιμημένους, να μη ξεχνάμε ότι όταν η ψυχή μας πάει να γκρεμιστεί στο λάκκο της απόγνωσης και της απελπισίας, τόσο εμείς να βασιζόμαστε στο Χριστό.

Έτσι θα συνεισφέρουμε στη σωτηρία μας, αυτή για την οποία παρακαλούμε τον Κύριο να χαρίσει στα προσφιλή μας πρόσωπα, που έχουν κοιμηθεί.

Tags
Back to top button