Σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Γενναδίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Τα ονόματα που γιορτάζουν είναι Γεννάδιος και Γενάδιος.
Ο Άγιος Γεννάδιος διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως από το 458 έως το 471. Πριν την ανάρρησή του στον θρόνο, υπηρέτησε ως πρεσβύτερος στην Αγία Σοφία, ενώ χαρακτηριζόταν για τη μόρφωση, τη σεμνότητα και το αυστηρό ήθος του.
Το 471 παραιτήθηκε για λόγους υγείας, προτείνοντας ως διάδοχό του τον πρεσβύτερο Ακάκιο. Στη συνέχεια έζησε ως μοναχός, επισκεπτόμενος τους Αγίους Τόπους και αργότερα την Κύπρο. Εκεί, στην περιοχή της Πάφου, πέθανε από το έντονο κρύο κατά την αναζήτηση του ασκητηρίου του Αγίου Ιλαρίωνος.