Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τριγλυκερίδια: Πώς θα μειώσουμε εύκολα τις τιμές

Ο δείκτης τιμών που μετράει τα τριγλυκερίδια, είναι ένας σημαντικός δείκτης για την υγεία μας. Τα αυξημένα τριγλυκερίδια, μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για καρδιοπάθειες.

Τα τριγλυκερίδια είναι η κυριότερη μορφή λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα μας και συγκεκριμένα στα λιποκύτταρα.

Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες χρειάζεται ο οργανισμός μας, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα, τα οποία σε συνδυασμό με την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη μπορούν να επηρεάσουν την υγεία της καρδιάς.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα αυξημένα τριγλυκερίδια αποτελούν παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθειες.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να τα μειώσετε;

Μειώστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες
Η υπερκατανάλωση τροφής είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες των υψηλών τριγλυκεριδίων. Δεδομένου ότι η περίσσεια ζάχαρης μετατρέπεται σε τριγλυκερίδια στην κυκλοφορία του αίματος, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, όπως αναφέρει η διαιτολόγος Erin Palinski-Wade.

Γυμναστείτε
Σύμφωνα με μία μελέτη, η μέτριας έντασης δραστηριότητα συσχετίστηκε με 20% χαμηλότερο επίπεδο τριγλυκεριδίων. Επιπλέον, η άσκηση βοηθάει στην αύξηση της καλής χοληστερόλης HDL, η οποία συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

Περιορίστε την πρόσληψη αλκοόλ
Η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ είναι μία από τις ανθυγιεινές συνήθειες που είναι χειρότερες για την υγεία σας από ό, τι νομίζατε. Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων σας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση, την παχυσαρκία και τον αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.

Αποφύγετε τη ζάχαρη
Οι μελέτες δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης, αυξάνει τα τριγλυκερίδια.
Προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης που δεν υπερβαίνει το 10% των συνολικών θερμίδων για να αποτρέψετε την αύξηση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες
Μία δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων. Οι υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες σύνθετοι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν μέρος του γεύματός σας, αφού η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε φυτικές ίνες μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Λαχανικά όπως το μπρόκολο, οι πατάτες και τα καρότα είναι επίσης καλές πηγές φυτικών ινών, που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας.

Αποφύγετε τα «κακά» λιπαρά
Τα «κακά» λιπαρά, τα οποία συχνά συναντώνται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, οπότε αυτά πρέπει να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Μάλιστα, η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων.

Tags
Back to top button