Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τρία λάθη που κάνουμε με τον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί μία από τις συσκευές που λύνουν τα χέρια μέσα στο σπίτι, αφού μας επιτρέπει να ξεπαγώσουμε ή να ζεστάνουμε το φαγητό μας μέσα σε λίγα λεπτά.


Ωστόσο, γίνονται αρκετά συχνά λάθη στη χρήση του τα οποία πρέπει να αποδεύγονται για να εξασφαλιστεί η σωστή και ασφαλής χρήση του.

Δείτε τρία αρκετά συνηθισμένα…

1. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό

Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα στο φαγητό, με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται εξωτερικά και στο κέντρο του να παραμένει κρύο. Θα πρέπει να ανακατεύετε το φαγητό στον μισό χρόνο ώστε να ζεσταθεί όλο αλλά και να είναι ασφαλές προς κατανάλωση.


2. Χρησιμοποιούμε μόνο τη μέγιστη ένταση

Υπάρχει λόγος που ο φούρνος μικροκυμάτων διαθέτει διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας. Ευαίσθητες τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (όπως τα λαχανικά) ζεσταίνονται μια χαρά σε μεγάλη ένταση, όμως πιο πυκνές τροφές (όπως το κρέας και το τυρί) ζεσταίνονται ανομοιόμορφα στην ίδια ένταση. Στη δεύτερη περίπτωση λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μεσαία σκάλα για περισσότερο χρόνο.

3. Βάζουμε μέσα τα χάρτινα κυπελάκια

Αν κάπου στα μισά του καφέ που πήρατε στο χέρι διαπιστώσατε ότι έχει κρυώσει, δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε το κυπελάκι στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν και τα χάρτινα κυπελάκια είναι ειδικά κατασκευασμένα για να αντέχουν τη θερμοκρασία του ζεστού καφέ, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον φούρνο μικροκυμάτων, με αποτέλεσμα να αραιώσει η κόλλα και να υπάρξουν διαρροές.

baby.gr

Tags
Back to top button