Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τρία φρούτα και λαχανικά που καλό είναι να αποφεύγονται πριν την παραλία

Τα λαχανικά και τα φρούτα αποτελούν πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών και παράλληλα προσφέρουν σημαντική ενυδάτωση στον οργανισμό, η οποία είναι απαραίτητη κυρίως τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.


Ωστόσο, η σημαντική ποσότητα φυτικών ινών αλλά και φυσικών σακχάρων που υπάρχουν σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά τα καθιστούν ακατάλληλη επιλογή πριν την παραλία, καθώς προκαλούν φούσκωμα.

Δείτε παρακάτω τρία παραδείγματα…

1. Καρότο

Το καρότο είναι πολύ θρεπτικό, όμως όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί φούσκωμα λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι ωμά καρότα παρέχει περίπου 12 γραμμάρια υδατανθράκων, εκ των οποίων τα 4 είναι φυτικές ίνες. Τα λαχανικά με πολλές φυτικές ίνες προκαλούν φούσκωμα επειδή τα βακτήρια του εντέρου παράγουν αέρια όταν τα διασπούν.


2. Μάνγκο

Το γλυκό εξωτικό φρούτο περιέχει κυρίως φρουκτόζη και λιγότερη γλυκόζη. Αυτή η ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει στο φούσκωμα.

3. Αγκινάρα

Η αγκινάρα περιέχει ολιγοσακχαρίτες, ένα είδος σακχάρων που δεν διασπάται από τα ένζυμα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός. Αποτέλεσμα είναι να φτάνουν μέχρι το έντερο ακέραια, περιμένοντας να διασπαστούν από τα βακτήρια που ζουν εκεί. Η διαδικασία αυτή ευθύνεται για το ενοχλητικό φούσκωμα.

baby.gr

Tags
Back to top button