Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τρεις λόγοι για να καταναλώνετε κακάο -Tα οφέλη

Τα οφέλη για τον άνθρωπο από την κατανάλωση κακάο είναι πολύ γνωστά και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια.


 

Το πιο βασικό είναι ότι το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Δείτε παρακάτω τρεις λόγους για να το εντάξετε σητ διατροφή σας…

Αντιοξειδωτικά

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Cornell, η συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στο ζεστό κακάο είναι σχεδόν δύο φορές πιο ισχυρή απ’ ό,τι στο κόκκινο κρασί, 2-3 φορές πιο ισχυρή από το πράσινο τσάι και 3-5 φορές πιο ισχυρή από το μαύρο τσάι. Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Chang Yong Lee, αναφέρει ότι απελευθερώνονται περισσότερα αντιοξειδωτικά όταν το κακάο ζεσταίνεται. Αυτά τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην αντιγήρανση, την αποτοξίνωση του ήπατος και του αίματος, την καρδιαγγειακή υγεία και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου.


Καλή διάθεση

Η σκόνη του κακάο αυξάνει στον εγκέφαλο τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη βελτίωση της διάθεσης. Ενεργοποιεί τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς και τις ενδορφίνες και λειτουργεί όπως τα αντικαταθλιπτικά, προκαλώντας αισθήματα χαράς και ευχαρίστησης και ενισχύοντας τις άμυνες του οργανισμού απέναντι στο άγχος.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Μόλις μία κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη παρέχει 3-9% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου, μαγγανίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Εκτός από τη μεταφορά του οξυγόνου, ο σίδηρος βοηθά την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το μαγγάνιο είναι ένα συστατικό των χόνδρων και των οστών, που βοηθά στο μεταβολισμό των ενζύμων και των θρεπτικών συστατικών. Το μαγνήσιο βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας και ενός φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού. Ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή και την ανάπτυξη νέων κυττάρων και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Χωρίς αρκετό ψευδάργυρο, ο αριθμός των κυττάρων που καταπολεμούν βακτήρια μειώνεται και σας κάνει πιο ευάλωτους σε ασθένειες.

Tags
Back to top button