Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκικό ρίγος: “Ελληνικά F-16 σε αποστολές βομβαρδισμού δύο χλμ από τα σύνορα μας” – Τί αποκαλύπτει Ισραηλινός πιλότος (βίντεο)

Κύρια θέματα, ΓΕΑ • 22/04/2021 - 18:18
Τουρκικό ρίγος: "Ελληνικά F-16 σε αποστολές βομβαρδισμού δύο χλμ από τα σύνορα μας" - Τί αποκαλύπτει Ισραηλινός πιλότος (βίντεο)

"Τρομερή ελληνική πρόκληση"

“Τρομερή ελληνική πρόκληση. Ελληνικά F-16 σε αποστολή βομβαρδισμού μια ανάσα από τα τουρκικά σύνορα”

Σύγκρυο έχει πιάσει τους Τούρκους με την άσκηση “Ηνίοχος” και συγκεκριμένα με βίντεο που δημοσιεύτηκε εδώ και λίγες ώρες.

Το βίντεο δείχνει ελληνικά F-16 σε αποστολή πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Τουρκικά ΜΜΕ πήραν “φωτιά” καθώς τονίζουν πως πρόκειται για τρομερή επίδειξη ισχύος δύο μόλις χιλιόμετρα από την πόλη Κας της Τουρκίας.

“Οι χώρες που συμμετέχουν στον Ηνίοχο δέχτηκαν πτήσεις σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και πάνω από αποστρατικοποιημένα νησιά” αναφέρουν.

Στα τουρκικά ΜΜΕ επικρατεί κατήφεια για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα τόσο στις σχέσεις με τις ΗΠΑ όσο και στα εξοπλιστικά της Ελλάδας… Βλέπουν την ΠΑ να απογειώνει συνεχώς μαχητικά και αυτοί να ψάχνουν για… πιλότους.

Τί αποκαλύπτει ισραηλινός πιλότος

Η IAF συμμετείχε στην άσκηση “Ηνίοχος” με τα αεροσκάφη “Ra’am” (F15i) από την 69η Μοίρα, το “Sufa” (F16i) από την 107η Μοίρα, το “Re’em” από την 120η Μοίρα και το “Nahshon” (G-550) από την 122η Μοίρα.

«Διατηρήσαμε τη συνεργασία μας με ξένες χώρες και εφαρμόσαμε διαφορετικά σενάρια που θα μπορούσαν να είναι μια κοινή πρόκληση για εμάς», είπε πιλότος ισραηλινού F-15 μιλώντας στην Jerusalem Post.

«Η διατήρηση αυτής της συνεργασίας ήταν ένας σημαντικός στόχος για εμάς.

Ξεκινήσαμε πίνοντας καφέ μαζί και συνεχίσαμε πετώντας μαζί και τέλος συνοψίσαμε τις επιδόσεις μας μετά. Έχει μεγάλη στρατηγική σημασία», είπε.

«Οι κοινές αποστολές διεξήχθησαν στα Αγγλικά και σύμφωνα με τις κοινές φράσεις που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πιλότος της Ισραηλινής Αεροπορίας.

«Έπρεπε επίσης να πετάξουμε σε περιοχές που δεν γνωρίζουμε και εδάφη που δεν έχουμε στο Ισραήλ, όπως περιοχές με ψηλά βουνά», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Αυτό ωφέλησε της IAF (Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία).

Η εκπαίδευση σε μια ξένη γλώσσα και σε μια άγνωστη περιοχή σήμαινε ότι οι συνθήκες έπρεπε να μάθουν γρήγορα».

«Έχουμε εδώ εργαλεία που μας επιτρέπουν να εξασκούμαστε εναντίον εχθρών που δεν έχουμε σπίτι, οπότε μας επέτρεψε να κάνουμε μια άσκηση υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο πιλότος.

Πρόσθεσε ότι πολλές χώρες συμμετείχαν στην άσκηση, αλλά μόνο η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ισπανία, οι ΗΠΑ και τα ΗΑΕ ανέπτυξαν μαχητικά.

Ερωτηθείς πώς είναι να εκπαιδεύεσαι με τα Εμιράτα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας από τις δύο χώρες, ο Ο. είπε:

«Νιώθουμε την εγγύτητα και τη ζεστασιά.

Ωστόσο, δεν έχουμε συγκεκριμένη άσκηση μαζί τους. Θα θέλαμε να το κάνουμε κάποια μέρα στο μέλλον, αλλά προς το παρόν τα βλέπουμε ως [απλώς] μία από τις χώρες που ασκούνται εδώ ».

Αν και η άσκηση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ συμμετείχε μόλις την Κυριακή, λόγω της Ημέρας Μνήμης και της Ημέρας Ανεξαρτησίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο ισραηλινός πιλότος είπε ότι «οι Έλληνες επένδυσαν πολλά σε αυτή την άσκηση, και αισθανθήκαμε ότι ανυπομονούσαν να φτάσουμε στη δεύτερη εβδομάδα της.

Έχουμε ισχυρές και θερμές σχέσεις μαζί τους, και έχουμε καλή μεταχείριση. Πιστεύω ότι οι πιλότοι μας κερδίζουν πολλά από αυτήν την άσκηση».

 

Tags
Back to top button