Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκικά παιχνίδια με την ελληνική άσκηση «Τρίαινα» μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Η Τουρκία συνεχίζει την πρακτική αναθεώρησης του Status quo σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση παράνομης NAVTEX N/W : 0555/24 στην οποία αναφέρει πως στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου θα γίνει στρατιωτική άσκηση σήμερα.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία θα πραγματοποιηθεί μέρος της ελληνικής ναυτικής άσκησης «Τρίαινα» και προκειμένου η Άγκυρα να δείξει πως η περιοχή είναι δικής της δικαιοδοσίας για την έκδοση οδηγιών προς ναυτιλομένους προχώρησε στην έκδοση της εν λόγο NAVTEX

Χωρίς να έχει δηλαδή καμιά δικαιοδοσία η Τουρκία προσπαθεί για μια ακόμα φορά να προκαλέσει στην ευαίσθητη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου και ενώ αύριο θα διενεργήσει η Ελλάδα στην συγκεκριμένη περιοχή αεροναυτική άσκηση.

Παράλληλα με την εξίσου παράτυπη NAVTEX N/W : 0554/24 ζητά την αποστρατικοποίηση όλων των νησιών από Θάσο μέχρι και Καστελόριζο.

Εν τω μεταξύ ο τουρκικός στόλος προχώρησε και σε μια ακόμα επίδειξη ισχύος στέλνοντας την…«επακουμβησμένη» φρεγάτας TCG KEMALREİS στον Κόλπο της Σύρτης όπου διενήργησε ναυτική άσκηση με ταχύπλοο των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε σχετική ανάρτηση το τουρκικό υπουργείο άμυνας αναφέρει: «Η φρεγάτα μας TCG KEMALREİS, η οποία συμμετέχει στην αποστολή της Τουρκικής Ναυτικής Ομάδας Μάχης, πραγματοποίησε ναυτική εκπαίδευση στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης με το επιθετικό σκάφος LNS SHAFAK που ανήκει στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Λιβύης στις 6 Ιουνίου 2024».

Ο υπουργός Εξωτερικών σε χθεσινή συνέντευξή του στο ραδιφωνικό σταθμό Σκάι επεσήμανε σχετικά με την Τουρκία: «Η επιχείρηση προσέγγισης με την Τουρκία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά είναι ότι εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στις εθνικές μας θέσεις. Θα συνεχίσουμε με φρόνηση και σθένος να το υποστηρίζουμε. Θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Είναι προς όφελος του ελληνικού λαού. Είναι προς όφελος των επόμενων γενεών να έχουν μια ήσυχη γειτονιά. Από την άλλη πλευρά, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι στις εθνικές θέσεις παραχωρήσεις δεν θα υπάρξουν. Πράγματι έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ότι αφορά τις συμφωνίες που υπογράφονται, σε ότι αφορά την ηρεμία πάνω από το Αιγαίο, σε ότι αφορά τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Παραμένουν βασικές διαφορές στα υποκείμενα ζητήματα μας. Αυτές θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε. Έως τότε προχωρούμε βήμα-βήμα και με φρόνηση. Έχω πάντως την αίσθηση, θα μου επιτρέψετε να το πω ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού ακολουθεί τη βασική λογική του ότι θα πρέπει να υπάρξει ειρήνη στη γειτονιά μας. Ας έχουμε υπόψη μας ότι βρισκόμαστε σε μία περιφέρεια, στην οποία μαίνονται οι εχθροπραξίες, έχουμε δύο πολέμους στη γειτονιά μας, με Βαλκάνια τα οποία βρίσκονται σε μία μάλλον ιστορική ρευστότητα. Άρα το να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τον παραδοσιακό μας αντίπαλο, την Τουρκία είναι απολύτως, κατά την άποψή μου, προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων».

Tags
Back to top button